fajnie to ogólnie wygląda, świetna robota:)
jest też cokupic.pl
fajnie to ogólnie wygląda, świetna robota:)
jest też cokupic.pl
Z miesiąca na miesiąc coraz lepiej i ładniej
Uwagi małe:
W zestawie za 3200 w grafice jest 1500
A na samej górze jest “Zestawy komputorowe”
Ale ogólnie to dobra robota
@down
Powodzenia
Mam zamiar jeszcze trochę to ulepszyć graficznie. Szkoda, że się pomyliliśmy za tą szerokością na początku.
Jutro myślę, że skończymy całość!
@up
a w aktualizacji v0.1 było dobrze
mati popraw
a tak btw. to wybaczcie moje przyzwyczajanie to przezroczystych pasków, mam już taki nawyk, że wszystko z nim robię :idea:
a może do tematu jeszcze - opinie o Core i5 , co powiecie?
Chciałam dodać że odnośnik dla karty graficznej przy zestawie “Unlimited Cash” przenosi do pustej strony produktu.
Ponieważ esc.pl czasami pada, już działa.
Nic, po za tym, że już można kupić, a oficjalne testy będą za tydzień.
Twoje zdanie akurat znam Scorpio.
A że tak się spytam… skoro i5 jest na innym gnieździe, nie jest to w ogóle przyszłościowe rozwiązanie, chyba że na to gniazdo wyjdą nowe procesory (>/6 rdzeni). Są zapowiedziane jakieś takie? Chyba, że jest tak jak w przypadku AMD, czyli kompatybilność wsteczna
I5 są tanią wersją i7, które na socket 1156 są również dostępne.
i5 jest na socket 1156. O poprawiłeś
Intel na LGA1366 ma wydać Core i9 6 rdzeni z HT w tech. 32nm, 6 rdzeni na LGA1156 jak na razie nie są w planach, tylko procki w tech. 32nm, Core i3 i Core i5 z serii 6xx z zintegrowanym GPU są w planach.
To nie wydaje się wam to rozwiązanie mało praktyczne?
Nie, dlaczego?
Bo jak będzie ktoś chciał zmieniać na lepszy procesor, to będzie musiał zmieniać płytę na LGA1366. Chyba, że coś przeoczyłem.
Jest mało praktyczne. Lepszy byłby jeden socket.
http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=20971 Podobnie było parę lat temu, bo na rynku były dwie podstawki lga370 dla p3 i lga478 dla p4.
Raczej lga370 dla p3 i lga423 dla p4, podobnie było z AMD socket 754 dla Semprona i Athlona, a socket 939 dla Semprona, Athlona i Athlona X2.
Niestety, czasów lga478 nie pamiętam Ale ten i7 polepsza sytuację tego socketu. Tak w ogóle, to by było najlepiej, jakby dalej te wszystkie były na LGA775, albo na tym 37C, albo w ogóle jedna podstawka dla AMD i Intela i spokój :]
Kolejny Core i7 pod podstawkę 1156 tym razem model 870 za 2033 zł
http://www.agito.pl/procesory/intel-cor … 299:455668
Bez sensu jest płacić tyle kasy za 130MHz które praktycznie nic nie daje, ale model 860 z obecną ceną też nie jest opłacalny.
To by było najlepsze, dawniej tak było za czasów Socketu 7.