Wybór komputera - Zestawy komputerowe

fajnie to ogólnie wygląda, świetna robota:)

jest też cokupic.pl

Z miesiąca na miesiąc coraz lepiej i ładniej :wink:

Uwagi małe:

W zestawie za 3200 w grafice jest 1500 :stuck_out_tongue:

A na samej górze jest “Zestawy komputorowe”

Ale ogólnie to dobra robota :slight_smile:

@down

Powodzenia :slight_smile:

Mam zamiar jeszcze trochę to ulepszyć graficznie. Szkoda, że się pomyliliśmy za tą szerokością na początku.

Jutro myślę, że skończymy całość! :wink:

@up

a w aktualizacji v0.1 było dobrze :smiley:

mati popraw :stuck_out_tongue:

a tak btw. to wybaczcie moje przyzwyczajanie to przezroczystych pasków, mam już taki nawyk, że wszystko z nim robię :expressionless: :idea:

a może do tematu jeszcze - opinie o Core i5 , co powiecie?

Chciałam dodać że odnośnik dla karty graficznej przy zestawie “Unlimited Cash” przenosi do pustej strony produktu.

Ponieważ esc.pl czasami pada, już działa. :slight_smile:

Nic, po za tym, że już można kupić, a oficjalne testy będą za tydzień.

Twoje zdanie akurat znam Scorpio. :stuck_out_tongue:

A że tak się spytam… skoro i5 jest na innym gnieździe, nie jest to w ogóle przyszłościowe rozwiązanie, chyba że na to gniazdo wyjdą nowe procesory (>/6 rdzeni). Są zapowiedziane jakieś takie? Chyba, że jest tak jak w przypadku AMD, czyli kompatybilność wsteczna :slight_smile:

I5 są tanią wersją i7, które na socket 1156 są również dostępne.

i5 jest na socket 1156. O poprawiłeś :smiley:

Intel na LGA1366 ma wydać Core i9 6 rdzeni z HT w tech. 32nm, 6 rdzeni na LGA1156 jak na razie nie są w planach, tylko procki w tech. 32nm, Core i3 i Core i5 z serii 6xx z zintegrowanym GPU są w planach.

To nie wydaje się wam to rozwiązanie mało praktyczne? :slight_smile:

Nie, dlaczego?

Bo jak będzie ktoś chciał zmieniać na lepszy procesor, to będzie musiał zmieniać płytę na LGA1366. Chyba, że coś przeoczyłem.

Jest mało praktyczne. Lepszy byłby jeden socket.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=20971 Podobnie było parę lat temu, bo na rynku były dwie podstawki lga370 dla p3 i lga478 dla p4.

Raczej lga370 dla p3 i lga423 dla p4, podobnie było z AMD socket 754 dla Semprona i Athlona, a socket 939 dla Semprona, Athlona i Athlona X2.

Niestety, czasów lga478 nie pamiętam :stuck_out_tongue: Ale ten i7 polepsza sytuację tego socketu. Tak w ogóle, to by było najlepiej, jakby dalej te wszystkie były na LGA775, albo na tym 37C, albo w ogóle jedna podstawka dla AMD i Intela i spokój :]

Kolejny Core i7 pod podstawkę 1156 tym razem model 870 za 2033 zł

http://www.agito.pl/procesory/intel-cor … 299:455668

Bez sensu jest płacić tyle kasy za 130MHz które praktycznie nic nie daje, ale model 860 z obecną ceną też nie jest opłacalny.

To by było najlepsze, dawniej tak było za czasów Socketu 7.