Co do sklepu to tylko przykład bo wybierałem z ceneo więc poszukam jeszcze badź spytam się ile by kosztowało zamówienie u mnie w sklepie komputerowym części.
A obudowę chce mieć ładną (ta ma taka fajna siatkę na przodzie) kwestia gustu, i ogólnie zależy mi właśnie na dobrym chłodzeniu.
Brutusy mają siarkowane zaślepki 5,25 (+filtry gąbkowe), i tańsza BT-310 ma siatkę na dole. Chłodzenie, tańsza ma wentylator z tyłu, droższa dodatkowo z przodu, i miejsce na wentylator na górę i dół 120mm.
Jak i-box bardziej się podoba to nic nie da się poradzić, ale jeśli chodzi o funkcjonalność to Brutus wypada nieco lepiej, obudowa jest dłuższa, to powinna wejść dłuższa karta graficzna, szerokość nie wiele większa bo różnica to 2mm (le przy obudowach z oknem nawet milimetr może nie pozwalać na montaż większego chłodzenia i trzeba szukać niższego lub odkręcać okno i przekładać pleksi na drugą stronę boku, od zew) na korzyść Brutusa, i jeszcze trzeba odjąć parę cm przez wentylator, to ogranicza wybór chłodzenia, fabrycznie są nawet przeguby na węże od chłodzenia wodnego. Z serwisem nie wiem jaki ma I-box, ale przy budach SilentiumPC zwykle wymiana jest tego samego dnia co dostawa uszkodzonego elementu czy obudowy np padnięte usb froncie, lub jak byś coś rozwalił z własnej winy to można dostać części w normalnych cenach. Inne obudowy to konstrukcje starszego typu zasilacz na górze, i słabsza wentylacja, może Gigabyte Luxo, ale wątpię czy są jeszcze w sklepach, zdaje się że ten model nie jest już produkowany, lub nie jest sprowadzany do PL.
Dysk jest z serii Green, takie nadają się tylko na magazyn filmów, muzyki, nie na system mają niższe obroty, ten zasilacz to już stara konstrukcja i dosyć głośna, obudowa nic ciekawego, mało miejsca na kable, zasilacz montowany na górze będzie się dodatkowo dogrzewał ciepłym powietrzem z podzespołów, porty usb są 3, ale jak coś będzie szersze to przysłoni port obok i w zasadzie będą do użytku 2.
lukasz1214 podaj ile masz na części i czego potrzebujesz, bo teraz to kupujesz podzespoły 2 generacje wstecz, proca który w chwili wejścia na rynek bym jednym z najwolniejszych z C2D.
Lepsze zasilacze , tylko u nich są drogie w esc.pl Integra 500W ma cenę 215 zł, Core 550W ~240 zł, i w esc.pl można kupić Asrocka 770 Extreme3 z SATA3 i USB 3.0 ~250 zł, to z różnicy z zasilacza (Integry za 215) kupił byś lepszą płytę w esc.pl.