Interesuje mnie zestaw do gier tak do 1600zł.I żeby takie nowsze gry na nim chodziły.
prosze o złożenie zestawu z obudową itd
lepiej kupic jakiegos kompa na allegro za tą cene czy złożyc sobie “składaka” ?
Interesuje mnie zestaw do gier tak do 1600zł.I żeby takie nowsze gry na nim chodziły.
prosze o złożenie zestawu z obudową itd
lepiej kupic jakiegos kompa na allegro za tą cene czy złożyc sobie “składaka” ?
Posiadam jakąś tam kartę graficzną, która by służyła za tymczasową…
Dzięki za pomoc, a co sądzisz o tym drugim zestawie, który napisałem?
Wszystko poza płytą główną (mocna sekcja zasilania jak na socket 775) można sobie do tyłka wsadzić.
/poza tym… Ach ten Logic…
Ok, dzięki za odpowiedzi. Chyba się zdecyduję na propozycję Szotka
Pozdrawiam.
Witam. Jestem za granicą i ceny z tutejszych sklepów są “troszkę” wyższe niż w PL. Dlatego myślę o zakupie czegoś z drugiej ręki. Niestety wyleciałem z obiegu dosyć dawno i nie mam rozeznania, co jest dobre, a co trochę gorsze. Znalazłem coś takiego za około 3300 PLN, proszę o wypowiedź, co o tym sądzicie:
Cabinet - Thermaltake V3 Black Edition
Power - OCZ stealthexstream 2 - 700 W
Motherboard - Asus P7H57D EVO V
Processor - Intel I5-750 @ 3800 Mhz
Memory - 8 GB DDR3 133Mhz Horny Euro CL9
Graphics card - XFX 6870 Black Edition
HDD - Samsung Spinpoint F1 1TB
DVD R / W - Samsung 22x Writer
Processor cooler - Arctic Cooling Freezer Xtreme rev. February
Euro 10 Card Reader
3 x 120 mm. Case Fans with LED’s
Windows 7 Ultimate 64 Bit
Zalman ZM-STG1 thermal paste
LG W2343T LCD 1920x1080 Full HD Monitor
Logitech klawiatura + myszka
Witam
Mam zamiar kupić jakiś sensowny komputer w cenie do 1100zł.Problem jest w tym ze kompletnie się na tym nie znam i potrzebuje żeby mi ktoś doradził.Mój aktualny komputer ma ponad 8(?) lat i niestety powoli muszę się z nim pożegnać.
Znalazłam na allegro taki jaki by mnie interesował, ale nie wiem czy jest sens bo wyczytałam gdzieś żeby nie kupować allegrowych bo części są najtańsze i słabej jakości(szczególnie zasilacze). Znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy to dobry wybór i się nie zepsuje po pół roku :
http://allegro.pl/dual-2x2-6ghz-g41m-4g … 28738.html
http://allegro.pl/super-2x2-6ghz-2gb-50 … 55085.html
czy warto??
No więc, nie potrzebna jest mi jakaś super mocna karta graficzna bo w gry grywam sporadycznie, raczej jakieś gierki typu perfect world żeby poszły
dysk by mi starczył tak koło 500gb
ram 4gb
w miarę dobra i niedroga karta dźwiękowa
nagrywarka
Komputera używam przeważnie do internetu, oglądania filmów(najlepiej w hd), muzyki i od czasu do czasu photoshop’a .
Posiadam monitor Samsung SyncMaster 710N i przez pol roku nie mam zamiaru go wymieniać ze względów finansowych Mam nadzieje ze ktoś będzie w stanie mi pomoc : )
odpowie mi ktoś ???
Przeglądnąłbyś parę ostatnich podstron to byś wiedział co brać oO
kosta ,
Procesor AMD Athlon II X3 445 3.1GHz BOX
Pamięć Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB) 1333MHz CL9
Karta graficzna Sapphire Radeon HD 5670 512MB
– Dodane 01.08.2011 (Pn) 22:12 –
bones87 , całkiem przyzwoity zestaw jak za tą cenę
Pedrops , posiadasz już jakikolwiek element, tzn: DVD, Obudowę, Dysk Twardy? Czy cała jednostka nowa od podstaw?
niemam nic wszystko od zera.
Czy do zestawu : Phenom II X4 955 3.2GHz, MSI 870-C45, 4GB RAM, Samsung 500 GB SATA, jakiś zasilacz polecany przez was i Radeon HD5770 1GB wystarczy obudowa http://www.ceneo.pl/1706525s ? Tą obudowę już posiadam bez wentylatorów. Myślę czy nie trzeba kupić jakiejś lepszej obudowy z wentylatorem 120 na przód i tył.
Nagrywarkę DVD ATA mam. Chyba że polecacie inne części bo nie wiem jak ta grafika w grach wypada (nie potrzebne mi DX 11 w Wiedźminie 2 i Crysis). Z tego co próbowałem dobrać do 1500zł wybrałem taką grafikę.Na obudowę mogę wydać do 150zł. Jeśli się przyda kupić nową to wydam gdzieś 1650zł.
Mam jeszcze tylko pytanie: Jak to jest z netpunktami w morele.net? Mogę zapłacić w punkcie czy z góry płacę, a tam odbieram?
Pedrops ,
Dysk SAMSUNG SpinPoint F3 500 GB HD502HJ
HIS Radeon HD6790 1024MB GDDR5
Zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W
SilentiumPC Brutus BT-410 Pure Black
Komputer musiałbyś złożyć sam, części pochodzą z kilku sklepów. W tej cenie chyba nic lepszego się nie znajdzie . Ewentualnie jeśli ten zestaw wykracza poza twoje możliwości finansowe to można wziąć słabszą kartę graficzną a mianowicie: HIS Radon HD5770 1GB
Patrykx1 , obudowa powinna wystarczyć…
W tym budżecie można złożyć praktycznie identyczny zestaw co wyżej i wychodzi to 1420zł (bez obudowy i napędu)
Dysk SAMSUNG SpinPoint F3 500 GB HD502HJ
HIS Radeon HD6790 1024MB GDDR5
Zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W
Jeśli twój budżet mógłby wykroczyć trochę ponad 1500zł zastanów się nad ASUS Radeon HD 6850
Osobiście z tego nie korzystałem więc ci nie powiem co i jak ale napisz do konsultantów z morele oni na pewno ci odpowiedzą
Ok dzięki za pomoc
Dzięki Szotek!
Niestety dysk twardy jest niedostępny ten proponowany przez Ciebie.
Może zamiast niego być taki?
http://www.morele.net/dysk-samsung-f3-hd103sj-1tb-7200-32mb-sata-hd103sj-249300/
Joteste , Tak, może być jak najbardziej. Trzeba zauważyć, że te dyski bywają głośne ale ich wydajność to rekompensuje
Witam!
Stoję przed wyborem nowego komputera do około 1500zł. Pc używany będzie do wszystkiego ale głównie staram się go składać pod kątem mojego hobby, czyli grafiki 3D. Po dłuższym czasie spędzonym nad testami, artykułami wybrałem:
Płyta główna: Asus M5A78L LE AMD760G 235 zł
Procesor: AMD Phenom x4 965 BE 445 zł
Pamięć: 8Gb Kingston HyperX cl9 200 zł
Karta graficzna: Sapphire Radeon HD 6670 1024 MB GDDR5 270 zł
Zasilacz: CHIEFTEC 80 PLUS GPA-500S8 150 zł
Dysk Twardy: WD Caviar black 640 Gb Posiadam
Suma: 1300 zł
Zestaw składany trochę przyszłościowo aby płyta była zgodna z nowszymi układami AMD(Bulldozer). Czy zestaw jako tako ma sens? nie wiem czy nie przesadziłem trochę na oszczędności na karcie graficznej. Z góry dzięki za pomoc
Kup Phenoma 955, a zaoszczędzone 5 dych dołóż do lepszej grafiki
Poprawka: Kup Phenoma X4 955 BE i 2x mniej RAM, a pozostałe pieniądze dołóż do grafiki
Własnie, po co Ci 8GB RAM?