Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Nie obudowy nie będe zmieniał moge tylko dysk zmienić ,najwyżej jak będzie głośno chodził to zamówie dodatkowe wiatraki :smiley:

Lecz niewiem jak skontaktować się z tym sklepem,bo nie odbierają meili ani na gg.

Niewiem ile dochodzi zamówienie i jak jest z gwarancją i jeśli chodzi o to złożenie zestawu czy testują sprzęt przed wysylką???

Dodane 10.06.2012 (N) 8:46

Nie obudowy nie będe zmieniał moge tylko dysk zmienić ,najwyżej jak będzie głośno chodził to zamówie dodatkowe wiatraki :smiley:

Lecz niewiem jak skontaktować się z tym sklepem,bo nie odbierają meili ani na gg.

Niewiem ile dochodzi zamówienie i jak jest z gwarancją i jeśli chodzi o to złożenie zestawu czy testują sprzęt przed wysylką???

Dodane 10.06.2012 (N) 8:58

Bo mam jeszcze 1 zestaw,który wujek złożyłby mi z małym upustem :smiley:

A oto on:

INTEL PENTIUM G850 BOX

MSI H61M-P20 (G3) Intel H61 LGA1155

GEIL DDR3 4GB 1333MHz CL9

WESTERN DIGITAL CAVIAR 500GB SATA3 (WD5000AAKX)

SAPPIRE ATI RADEON HD7750 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCIE

AEROPGSVP-450W

Szczerze? Takich rzeczy się nie modernizuje bo to się kompletnie nie opłaca. Do gier musiałbyś zmienić nie tylko procesor i kartę graficzną ale i zasilacz (te Tacensy nie mają wtyczek PCI-E) a z tym się w 400 zł nie zamkniesz. Niestety ale taka jest prawda.

@lizak1234

Dlaczego nie będziesz zmieniał obudowy? Ibox to szrot a tym bardziej ten jest bardzo drogim szrotem. Brutus jest nieporównywalnie lepszy.

Ten zestaw co podałeś pierwszy jest lepszy

Wiem ,że jest lepszy ale trzeba go zamawiać przez neta ,a tak to ide 200 m do wujka i mi składa kompa w 1 godzine,a opinie o sklepie morele.net są rożne,niktórzy piszą ,że mają problemy z gwarancją albo że sprzęt doszedł i nie chodzi.

Brutus jest brzydki z wyglądu ,a komputer musi jakoś wyglądać a nie jak pudełko tekturowe.

A ten drugi chyba nie jest taki zły??

Dodane 10.06.2012 (N) 11:56

Wiem ,że jest lepszy ale trzeba go zamawiać przez neta ,a tak to ide 200 m do wujka i mi składa kompa w 1 godzine,a opinie o sklepie morele.net są rożne,niktórzy piszą ,że mają problemy z gwarancją albo że sprzęt doszedł i nie chodzi.

Brutus jest brzydki z wyglądu ,a komputer musi jakoś wyglądać a nie jak pudełko tekturowe.

Dodane 10.06.2012 (N) 11:56

Kombinujesz. Przy kwocie 1800 zł nie masz co wybrzydzać jak to ma wyglądać, tu chodzi o parametry, wygląd nie da ci mocy! Co z tego, że wujek ci złoży, jak z gorszych podzespołów? Ja bym brał zdecydowanie pierwszy zestaw, zmieniając dysk na wersje blue.

Drugi jest słabszy, nie dużo, ale słabszy. W sumie różni się grafiką ( słabsza w drugim i zasiłką- tu nie mam pojęcia co to jest) Bierz pierwszy zestaw , tylko zamieć te cześci co ci podpowiadał kolega Ationx

Przyjąłeś od razu, że chcę z tego pudła zrobić maszynkę do grania… [-X A nieprawda, bo głównie mi chodzi o pracę biurową, programowanie czy kompresja danych. Generalnie to plan jest taki, żeby dociągnąć na tym sprzęcie do października i wtedy kupić coś lepszego razem z Windowsem 8. Wtedy bym już coś dozbierał na i3 i jakąś grafikę na poziomie.

Ale ten 2 chyba nie jest taki zły???

Dodane 10.06.2012 (N) 14:48

Skoro jest troszke lepszy to mi się nie opłaca bo np.gdyby mi się coś zepsuło to pójde do wujka i zrobi mi ,od ręki’’.A tak to nawet nie mogę się skontaktować z przedstawicielami morele.net,a co dopieroz gwarancją:P

Czego oczekujesz w niedzielę? że ci odpiszą? trudno zadzwonić?

A wujek to skąd bierze części ? - sam robi ?

Już od środy próbuje się z nimi skontaktowac i żadnnego odzezwu.

Wujek ma sklep komputerowy ,a z jakiej strony zamawia części to niewiem(chyba arsen,ale nie jestem pewny:)0

Człowieku, to jaki masz problem powiedzieć mu aby ci ścągnął części podane wyżej i złożył? co się dziej z tym narodem to nie mam pojęcia.

Bo wyjdzie drożej,chyba wiadomo że na morele.net jest tanie ,a wujek aż takiego upustu mi nie zrobi.Dobra wezme ten 2 zestaw :slight_smile:

Pytałeś się o ile drożej wyjdzie? może te 50-100 zł cię nie zbawi a zestaw jest lepszy.

No wreszcie odpisali więc ostatecznie koszyk wygląda tak,powiedzcie mi co mam jeszcze zmienić ale tak żeby wyszło 1750 z wysyłką pobraniową:)

Dodane 11.06.2012 (Pn) 10:00

http://www.morele.net/inventory/info/XTdVHY/

Jeżeli wpiszesz kod, który podawałem wiele razy

O6A2MVKEK1

to koszt montażu zmieni się na 1 złoty to wtedy z pobraniem akurat będzie tyle ile chcesz

Czyli wszystko jest dobrze ,nie macie żadnych zastrzeżeń??

Dodane 11.06.2012 (Pn) 10:21

I jeszcze 1 pytanie na jakiej rozdzielczości i na jakich detalach będe mogł sobie pograć np.w batlefielda 3??

Mam jedno zastrzeżenie, HDD zmień na

http://www.morele.net/dysk-western-digi … em-353686/

bo ma 3 lata gwary a Seagate rok.

Co do Twojego drugiego pytania to zobacz sobie testy, google masz także poszukaj to nie boli.

Obudowę bym też zmienił na PC brutus 410 reszta ok

No właśnie szukałem i nie ma takiego zestawienia :stuck_out_tongue:

To się przekonasz jak zestaw przyjdzie bo tutaj nikt Ci tego nie powie

ta obudowa A4tech wygląda strasznie !