Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Monitor widziałem za 250zł - a jakby zostawić tą płytę główną co mam, ma zintegrowaną grafe nie musiałbym tyle płacić na “start” :stuck_out_tongue:

Dodane 24.06.2012 (N) 19:47

P.S.

Nie obraź się ale ta obudowa nie bardzo mi się podoba:/ nie lubie takich wybrzuszanych :?

Monitor może i za 250zł był, nie mam pojęcia na temat monitorów więc i ten za 250 może być ok.

Nie obrażę się, w końcu siedzę tu by pomagać/doradzać. Zdecyduj się czy chcesz grafikę dedykowaną czy zintegrowaną. Jeżeli nie będziesz pracował z czymś średnio zaawansowanym to integra starczy, ale przy programowaniu czy projektowaniu grafiki to GPU musi być mocne-a przynajmniej średnie.

Obudowa może się nie podobać, ale przy takim budżecie nie możesz wybrzydzać. Jeżeli byś miał 4tys na kompa to wtedy obudowę super z światełkami mógłbyś wziąć za te 300 zł. Podana przeze mnie ma wszędzie filtry przeciw kurzowe + 2 wentylatory w zestawie. Do tego osobno dobry zasilacza i masz dobry zestaw. Ten z twojej obudowy to pomyła, zresztą cena 100 zł za obudowę i zasilacz? wnioski sam wyciągnij, dlaczego taka cena niska.

Czyli jakbym na początek zostawił grafę zintegrowaną to jest ok?

A obudowy jakieś tańsze ładniejsze? Gdzie ich szukasz?

Nie szukam, znam kilka ciekawych co mają dobry przepływ powietrza, a oto w tym chodzi głównie. Co do karty, to jeżeli nie będziesz grał w jakieś nowsze gierki to pociągnie, ale nie licz na dużo. Obudowa jest najlepsza w swojej klasie cenowej, taniej to nie wydaje mi sie by można było zejść nie tracąc mocno na używalności.

Aha ok…

a jeśli chodzi o montaż to sam raczej będę składał…

chce tylko wspomnieć że potrzebuje w nim kartę wifi lepiej wewnętrzna czy usb?

Dodane 24.06.2012 (N) 22:48

A ta plyta glowna która ja znalazlem jest zła? zależy mi trochę na tej grafie zintegrowanej przynajmniej na początku żeby tyle nie placic :?

Ta obudowa jest naprawdę dobra: filtry +2 wentylatory 120mm + możliwość montażu wentylatora na topie ,montaż zasilacza na dole , i jeszcze parę innych zalet - w tej cenie na tym poziomie nic ciekawszego raczej nie ma.

na allegro :wink:

klik

Lepiej USB- nie polece ci żadnej bo tu się nie orientuję :slight_smile:

A co jeśli chodzi o płytę?

Witam was, jestem nowy na forum. Szukam części do składaka, na którym będę napier***** w BF3 no i w te nowe gry, które wyjdą bez ścin i klatkowania [30+fps]. Na innym forum wypisali mi coś takiego:

Komentujcie ten zestaw i podawajcie wasze porady. :slight_smile:

Aaaaa, cena max 1500PLN. [bez myszki, klawiatury, głośników, monitora]

Nic dodać nic ująć , zestaw ok. Ew wymień płytę na http://www.morele.net/plyta-glowna-asro … 3s3-381465 minimalnie droższa, ale posiada Sata III oraz USB III :slight_smile:

Dodane 25.06.2012 (Pn) 11:43

Blahax99 Nie jest zła, ale nie posiada USB 3.0 oraz jest droższa o te 40 zł od podanej przeze mnie. + tylko, że posiada grafikę w sobie, ale tak słabą że nie wiem czy będziesz zadowolony.

Reasumując: Moja płyta jest trochę nowocześniejsza, posiada wyższe taktowanie pamięci, usb 3.0, średnie możliwości OC. Twoja posiada grafikę , nie obsługuje AM3+., brak usb 3.0.

możesz wziąc mój droższy wydajny zestaw lub w swoim koniecznie zmienić obudowę na brutusa lub tą co podał kolega wyżej i do tego obowiązkowo zasilacz podany przeze mnie, bo to najważniejsza częśc komputera do stabilnej pracy, a podałem jeden z najtańszych, firmowych o dobrej mocy jak na zestaw.

Ok,

to nie wiem czy to moje ostatnie pytanie czy nie - dużą różnicę robi płyta microATX od ATX?

Z reguły mATX to okrojona wersja ATX. Wiadomo, że nie zmieścisz wszystkiego na takim maleństwie :slight_smile:

To do czego można wykorzystać 1 wejście PCI więcej :?:

PCI? Możesz tam wcisnąć np. kartę muzyczną, tuner TV itd.

DO PCI-e wzadzasz karte graficzną. Możesz wsadzić dwie i połączyć je ze sobą. Poczytaj o SLI i CrossFire

:arrow: Czyli teoretycznie wystarczy ilość gniazd z microATX :?:

:arrow: A jaka grafa jest zintegrowana z płytą msi 880gms-e35 bo jak sprawdzałem to tam pisze jedynie: GRAFIKA ZINTEGROWANA: tak #-o

ATI HD 4250

Z tego co widziałem obsługuje pixel shader chyba 4.0, directx 10.1 a opengl?

Dodane 25.06.2012 (Pn) 19:09

To jeszcze raz, trochę pozmieniałem (ta obudowa mi się naprawdę nie podoba), karta graficzna zintegrowana póki co mi będzie odpowiadać, więc to moja nowa kompozycja (wydaje mi się trochę lepsza niż poprzednia) :slight_smile: :

Zasilacz i dysk te same co podał kolega boshi :smiley:

T weź tą obudowę od Łukasha, ten i-box to piekarnik.

A ta obudowa która pokazał łukash ma takie dwa przyciski w miejscach na dyski - co to jest?

■■■■ nie obudowa no ale widać cena jest adekwatna :wink:

Chodzi Ci o podkładki pod dyski eliminujące drgania? :wink:

28.jpg