mati75 , pewnie mu się ta dwójka z jedynką pomyliła, wtedy by to pasowało xD
“zawód informatyk” buhahaha xD
To ja z jego usług nie chciałbym korzystać o.O
pawlisko123 , klawiaturę i myszkę musisz już sobie sam wybrać, bo to jest indywidualny wybór, a co do “wiatraczków” to jak chcesz obniżyć trochę temp. we wnętrzu obudowy to możesz kupić
Nie polecam bezprzewodowych np. gdy masz telefon w pobliżu się wyłącza, opóźnienia się prawie nie zauważywalne. Baterie (akumulatorki AAA 1200 mAh) mi wystarczały w myszce małej laptopowej na dwa tygodnie.
Za 150zł dobrego zestawu bezprzewodowego nie kupisz, opóźnienia jednak w tej cenie mogą być trochę wyczuwalne. Jeśli lubisz grać w gry FPP nie oszczędzaj na myszce, za 130zł dorwiesz Razer Diamondback 3G, która się nada. W podobnej cenie (nieco wyższej) masz DeathAdder, który też się będzie dobrze sprawował. Co do klawiatury, jeśli grasz dużo we wspomniane FPP, najlepiej aby klawiatura miała przyciski z materiału, który się nie będzie ślizgał/ścierał. IMHO do FPP nie potrzeba dobrej klawiatury, zależy jak się przyzwyczaisz (Logitech Internet 350 <3).
co sadzicie o takim zestawie moze cos zmienic z gory dzieki za pomoc bo sie na tym nie znam a kolega mi chce zlozyc taki zestaw . cena maksimum 2300 zl
Komputer OK, ale dysk bym wymienił na Samsung F3 500GB, zmieścisz się spokojnie w 2300zł, a dysk będzie szybszy. Procesor przyszłościowy, no i te 2GB Ramu
loltoFFik , ta myszka nie jest godna polecania, przynajmniej najtańsza wersja, ponieważ jest strasznie awaryjna, np. przyciski często się psują. Mi przestał działać lewy klawisz po dwóch tygodniach.
Co do LS, to jesteś pewny, że będziesz się tym bawił? Ja kiedyś kupiłem, wypaliłem 3 płyty (trzeba kupować specjalne - droższe) i tyle skorzystania z LS.
Co do obudów, to CME jest najtańszą z sensownych obudów, masz jeszcze Sharkoon Avenger Economy, Sharkoon Rebel 9 Economy Edition, Antec Gamer Two Hundred, Cooler Master Centurion, SilentiumPC Gladius 400 Pure Black - wszystkie kosztują poniżej 200zł, najlepiej sam popatrz na te obudowy i poczytaj testy, ten Antec Gamer Three Hundred jest dość drogi…
Ostatnio zauważyłem na esc.pl że zamiast jednego (jak to dotąd było) procesora i5-750 pojawiło się aż 5 różnych (w różnych cenach i z różnymi taktowaniami 2.66 GHz / 3.20 / 3.33 / 3.46). Może mi ktoś wytłumaczyć jakie są miedzy nimi różnice (w opisie na esc nic nie ma) bo ceny są podobne a wyższe taktowania i sam już nie wiem który lepszy a żadnego testu porównującego je nie mogłem znalesc.
Na siłę faktycznie nie ma co oszczędzać, ale z drugiej strony taka tania płyta jak AsRock P55M PRO powinna być w zupełności wystarczająca, szczególnie jak wrzuci się ją do trochę bardziej przewiewnej obudowy. Zastanów się, czy potrzebujesz wydawać kilkadziesiąt złotych więcej na praktycznie niezauważalną różnicę.