Dzień dobry, prosiłbym o poradę jaką kartę graficzną dobrać do zestawu z obrazka poniżej? Przedział cenowy 250-300zł, najlepiej z Morele.net, zastosowanie internet, gierki typu SimCity, Price of Persia i Diablo3. Niestety ale karta tylko do 300zł nic powyżej bo budżet ściśle wyliczony
Ponadto chciałbym wiedzieć czy zestaw jest złożony dobrze i wszystko jest OK.
Ok, chciałbym kupić te elementy i złożyć komputer samodzielnie. Brakuje jednak chłodzenia i przewodów. Mam w domu srebrną pastę termo ale wolałbym zakupić do tego ceramiczną - będzie lepsza, prawda?
A zatem co jeszcze będę potrzebował? Może być z morele.
Mój budżet wynosi 1700zł a zacytowane wyżej komponenty to już 1720zł więc proszę o rozwagę.
Nie wiem jaką mam pastę, akurat mnie nie ma w domu aż do przyszłej soboty… Ale taka srebrna
Jeśli przewody są razem z płytą, a na procku będzie już cooler, to znaczy że nie muszę już nic dodatkowego kupować. Doskonale!
Ale na morele napisane jest, że procesor posiada wentylator - to znaczy, że cały cooler (radiator + wentylator) czy przyślą mi procka z wentylatorem a cooler mam sobie sam wystrugać z amelinium (którego nie pomaluję)? Liczę, że będzie cały zestaw. Wtedy nie chcę nic wymieniać.
Czy w takim razie ten cytowany zestaw komponentów za 1.720zł to wszystko co potrzebuję, żeby uruchomić maszynę? Nie muszę nic dodatkowego kupować?
Mam brata w drugiej klasie technikum informatycznego - to ma być dla niego prezent na święta, niech sam składa. Takie domowe DIY
Chciałem mu to wrzucić pod choinkę w kilku różnych pudełkach, tzn. każdy komponent osobno - wiadomo, więcej radochy z kilku prezentów niż z jednego. A poza tym już po pierwszym kartoniku będzie wiedział o co chodzi i z tym większą radością będzie otwierał kolejne. Dobrze myślę?
A chłopak się zna, wiele razy grzebaliśmy razem w naszym starym PC, od wymiany RAMów, przez przeprowadzkę do nowej obudowy, na wymianie procka kończąc (stąd mam pastę). Ufam, że sobie poradzi. Dlatego wolałbym otrzymać podzespoły osobno. Czy jeśli użyję Twojego kodu, za który serdecznie dziękuję, a nie zamówię montażu to wysyłkę też będę miał taniej? Chciałbym kuriera, zapłacę przelewem z góry.
Witam, dziewczyna chciała złożyć komputer taki do 3000 zł aby starczył jej na jakieś 4-5 lat aby nic nie musiała tam wymieniać póki się to coś nie popsuje. Komputer ma mieć Windowsa 7 ( ma się on mieścić w tych 3000 zł).
Dodam że moja dziewuszka lubi grać, Diablo 3, Call of duty, może jak będzie win 7 to battlefield, lineage2.
Na chwile obecną wychodzi mi ~~ 2480 zł. Jednak zostaje jeszcze obudowa + nagrywaka ( to myślę że do 90 zł da się kupić) + z dwa dyski ( najlepiej na system jakiś mały ssd+HD większy na gry etc.) Więc nie bardzo chyab dało by się wyrobić przy takim zestawieniu. Co do sklepu to najlepiej jak by dało się to w 1 sklepie kupić. Nie koniecznie w tym którym dawałem linki. To chyba wsyztskie bardziej potrzebne informacje. Jeżeli coś mi się przypomi to napisze, albo pytajcie to odpowiem jak najszybciej.
Więc tak kiedyś kolega w tym temacie mi napisał tak i jeszcze mam do tego pytanie. Jak sprawdzić ile to ma ramu i czy karta dźwiękowa i sieciowa jest w płycie głównej, żeby normalnie działał dźwięk?