Wiem bo sprawdziłem na mojej starej 7300 GT. Wiem, że zasilacz jest do wymiany ale kobiecie 30+ lat raczej nie wytłumaczysz tego. Później mogę usłyszeć, że naciągnąłem ją na niepotrzebny wydatek. Jeśli chodzi o kasę to pewnie czym mniej tym lepiej no i w grę nie wchodzą używane części bo ja nie chcę potem za kogoś świecić oczami
Ale to nie jest konkretna kwota, bo mniej to może być równie dobrze i okrągłe zero
Z nówek to polecam takie cuś: http://www.arest.pl/28753 zapewne i tak nie będzie grane, a do podstawowych zastosowań jak np. filmy spokojnie wystarczy.
Witam. jest to mój piewrszy post na tym forum. jeśli w złym dziale to proszę przenieść. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Otóż:
mam zamiar kupić sobie nowy komputer (samą jednostkę). Stary komp ma już 7lat więc czas najwyższy.
budżet mam ograniczony do 1500zł. Chciałbym aby byl to dość mocny komputer i żebym zagrał na nim w najnowsze gry chociażby jak GTA V czy Crysis3 lub inne nowości.
Do tego komputera zastanawiam się nad kupnem systemu windows7. i tu pytanie czy 32bity czy 64?? i czym to się różni./
mam jeszcze możliwość zainstalowania XP za free ale najnowsze gry podobno wchodzą już tylko na viste, 7 oraz 8.
I chciałem się jeszcze dowiedzieć czy mój stary monitor crt (pudło) podoła czy jest konieczna wymiana??
Cześć, mam kilka pytań co do mojego zestawu komputerowego, nawet założyłem temat, ale moderator przeniósł go do śmietnika, a jest wiele innych postów o tym.
Obudowa jest bardzo fajna, sam mam i jestem zadowolony. Na co Ci aż 16Gb pamięci RAM? Jesteś grafikiem komputerowym? Obrabiasz video? Ten zasilacz mocno za duży, 450W pewnie wystarczy.
Laptop mi padł już na dobre. Planuję zakup jednostki centralnej za ok.1000-1200 no chyba że jest możliwość na raty to za 1500-1600 zł jestem w stanie zabólić. Już byłem bliski zakupu któregoś z tych dwóch zestawów
ale wydaje mi się to trochę podejrzane te podzespoły w większości z firm xxx :? Myślałem o tych zestawach i byłem w stanie dołożyć kasy (tak jak w tym pierwszym przypadku), aby był to komputer na parę dobrych lat, ale mam mieszane uczucia jak patrzę na te “najszybsze” i “najwydajniejsze” zestawy
Jednak sporo przeglądałem i czytałem…moja orientacje względem sprzętu komputerowego sięga 6lat wstecz gdy kupowałem lapka, a jest tego ogrom Nie mam za bardzo czasu teraz (zacząłem piać magisterkę na lapku kolegi). Proszę zatem o jakieś rady w tych cenach. Planuję wykorzystać dysk z laptopa (250 GB, do tego mam zewnętrzny usb 3.0 więc nie potrzebuję na chama nowego twardziela).
Monitor następujący http://allegro.pl/monitor-led-24-samsun … 41956.html . W gry nie gram, jak już to używam auto cada coraz częściej oraz programów symulacyjnych wymagających sporych mocy obliczeniowych (na uczelnię, a niebawem do projektu magisterki itd.-w dalszym etapie pewnie do pracy)
Proszę o jakąś radę.
Pozdrawiam
PS o system nie muszę się martwić bo będę miał uczelnianą licencję z msdna