na 7770 z zestawu Atronics spokojnie w w BF3 na średnich detalach pograsz a kiedyś możesz lepszą kartę graficzną włożyć
na zestawie falcon89 zagrasz w mieszanych ustawieniach high/Ultra a procesor możesz zmienić na lepszy kiedyś może będzie to już i7 bo nie wiadomo jakiej gry będą potrzebować mocy obliczeniowej obecnie ten i3 radzi sobie świetnie ,to już musisz przemyśleć
ale zastanawiam się, czy gdyby kupował oddzielnie podzespoły nie byłoby taniej. A i wydaje mi się, że ma kiepski zasilacz, a ja jestem na to przewrażliwiony bo w aktualnym zestawie dwa razy był wymieniany.
Nie kupuj gotowców. Taniej i lepiej wyjdzie zakup pojedyńczych części i złożenie ich w całość. Poszukaj na poprzednich stronach zestawu w interesującym cię przedziale cenowym albo podaj jaki masz budżet do wydania i poczekaj aż ktoś przedstawi ci propozycję zestawu.
Jeśli chodzi o płytę to obie są dobre (w MSI na plus jest 3 lata gwarancji, na minus w MSI trzeba samemu ustawić prędkość wentylatora CPU, domyślnie chodzi na 100%).
– Dodane 29.12.2012 (So) 14:24 –
slawekgl
Pomyśl nad chłodzeniem do procesora (zamierzasz kręcić ?).
Pomyśl o wykorzystaniu zintegrowanej karty graficznej (wymagałoby zmiany płyty na Z77), gafa intel dobrze sobie radzi pod Linuxem (nie ma problemu ze sterami).
Zostałem wysłany tutaj chcę złożyć komputer do 1600 max 2000zł. Mam juz grafikę hd7850. komputer do gier, tak żeby starczył może na z 5 lat z procem dającym się kręcić. Komputer do gier, jak coś dołożę jeszcze z 200 powyżej tych 2000. ale to ostateczność
Jeśli dysk sprawuje się dobrze i obudowę masz przyzwoitą to zastanów się nad taką konfiguracją http://www.morele.net/inventory/info/SqtVW/ (kosztuje więcej ale możesz sprzedać procesor, płytę i grafikę ze starego kompa).
Otóż, na wielu forach czytałem, że do 1200-1300 złotych najlepszym procesorem do gier, który można by ładnie podkręcić jest i5-2500k.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Kupię coś lepszego, nie przeznaczając na to dużo więcej pieniędzy? (pytam z ciekawości, procesora nie chce zmieniać).
Do 1200-1300 możesz kupić i7 2700K lub i7-3770K (co do wydajności w grach to nie jest dużo wydajniejszy od i5, ponieważ gry jeszcze nie wykorzystując w pełni potencjału tego procesora).