jeszcze jedno co do tego dodatkowego chłodzenia , to jak bd grał w grę taką już dość wymagającą , to nie przegrzeję się procek po 2 godzinach gry ? czy to co podałeś wyżej " jakbym sie upierał " jest bardzo potrzebne ?> czy tak jak mówisz że tamto zwykłe Boxowe wystarczy ?
Zdecydowałem się na jedną z kart Radeon HD7850 ale natknąłem się na dyskusję nt. RAM a konkretniej marginalnej różnicy między 1 GB a 2GB - czy jest stanie ktoś to potwierdzić ?
jako że wg recenzji jest to karta najszybsza i najtańsza spośród konkurencji chociaż najgłośniejsza co akurat nie robi mi żadnej różnicy jako, że w słuchawkach JVC otoczenia po prostu nie słychać wcale a mój komputer i tak jest słyszalny.
Pana wyżej zapytam dlaczego Gigabyte a nie odpowiednik od Vertexa ?
edit: Nie mam zamiaru grać w żadne graficzno-cudaśne-fps (właściwie jedyny mnie interesujacy to Day-Z jak wyjdzie) więc zastanawia mnie czy jest sens brania 2 GB. Ot za 4 lata chciałbym coś odpalić na minimum : )
BF3 w kampanii pójdzie na tym dosyć ładnie w dobrych średnio-wyższych ustawieniach, natomiast na multi prawdopodobnie w niskich+, multi lubi realne 4 rdzeniowce, I3 to jednak tylko 2 fizyczne rdzenie/4 wątki. Nie wiem czy nie lepiej było by pójść w jakiegoś Phenoma Quada…