Nie ma to za dużego znaczenia (Dual Chanel realnie nic nie daje), montujesz tyle ile potrzeba.
Tak.
Nie chodzi o samego producenta, ale na przykład o system chłodzenia (jakość i wydajność) jaki montują na karcie, niektórzy producenci oferują gwarancję 3 lata (zaproponowany Gigabyte, Asus) inni 2 lata (to też jest ważne).
Mój budżet to system naczyń połączonych, nie mam na sztywno wydzielonych kwot na konkretne podzespoły, więc gdy przeznaczę na dany element więcej to na inny mniej myślę że ta HD7870 od Atronics podoła moim wymaganiom.
Hej! Jak juz pisałem kilka stron temu studiuje architekture i przy pomocy ludzi z innych forów ułożyłem sobie taki zestaw http://www.morele.net/inventory/info/GJqav8/ ,który też tu został dobrze oceniony (w sumie przez tylko jednego usera )
Tak się zastanawiałem czy do zastosowań typu AutoCAD, 3dsMax, Photoshop, Illustrator, Revit wykorzystam całą moc HD7950 (bo to chyba dość mocna karta)?
Nie chodzi mi o to, żeby ciąć koszty zestawu i szukać tańszej. Zastanawiam sie, czy wykorzystam jej moc, a jeśli nie, to czy nie przepłacę. Osobiście bym wziął tego HD7950:), ale nie mam zbyt dużej wiedzy o kartach graficznych. A sam zestaw chciałbym zamawiać już jutro
Tak przy okazji, mam nadzieje, ze to nie jest niestosowne pytanie, posiada ktoś kody promocyjne do morele.net?
Co do kart, na innym forum miałem odpowiedź w tej kwestii od usera cieszącego się dobra opinią, że Nvidia obniza swoja wydajnosc w tych zastosowaniach i trzeba kupic Quadro,a w Radeonach tego nie ma. Poza tym, własnie zerknąłem na morele i ceny bardziej wydajnych Quadro przekraczją mój budżet. A HD7950 powinna byc chyba wydajniejsza od tych tańszych Quadro.
Co do kodów to chodzi o te na montaż za 1 zł i darmową wysyłkę.
TR08 - dzięki za uwagę. Coś też mi się o uszy obiło z tym USB3,0 dla tej płyty głównej. Czyli zmiana.
Budżet to około 3k.
Atronics - dzięki za propozycje. Z tym localhostem i serwerem nieco namieszałem to będzie działało tylko na tym jednym komputerze. Także ten Xeon chyba nie jest potrzebny.
Zmodyfikowałem zestaw w oparciu o Twoje propozycje.
Zostawiłem obudowę Brutus, ale sugerujesz inną (Gladius M40 Pure Black (GD-M40)), więc pewnie coś z tym Brutusem 430 nie tak dla tego zestawu.
Bo tak na dobrą sprawę z SilentiumPC podoba mi się tylko Regnum L50 Pure Black. Ale chyba nie ma sensu dopłacać ponad 100 zł do niej.
Nigdy też nie miałem Radeona, zawsze Nvidię i waham się. Nie znam też tego producenta Club3d. Gdzieś też mi w głowie siedzi, że bywają problemy ze sterownikami do Radeonów. Czy te obawy są jakoś uzasadnione czy bez sensu?
Z testów które przeglądałem wynika, że ta karta bije o kilka % w osiągach GTX 660. Nie jestem pewien czy niemal 100 zł więcej za tego Radka jest tego warte?