Kwota tak do 2000, 2100 góra na komputer, bo chcę się zmieścić w 2400 z monitorem
Opłaca się podmienić zasilacz i płytę główną na budżetowe ? To jakieś 150zł taniej chyba będzie, nie będzie to przeszkadzało w rozbudowie komputera czy podłączaniu głośników ? Bo m-ATX mają tylko 2 wejścia na głośniki a ATX 5 wejść.
Ok, wielkie dzięki. A jeszcze takie małe pytanie z innej beczki trochę. Jak kupuję na morelach komputer, i używam tego kodu (darmowa wysyłka i złożenie) to czy pudełka też wysyłają?
Dobrze, dzięki. Ale czemu wysyłka kurierem 11zł ? Używając kodu W3FHN58JFW mam złożenie za 1zł i pisze w opcjach dostawy “Kurier 0zł”. Jakieś koszty jeszcze trzeba pokryć?
Chciałbym zbudować z części multimedialny komputer domowy. Chciałbym wydać na to maksymalnie 1000-1200zł. Kwota nieduża ale nie zależy mi na najnowszych podzespołach i super wydajności. Jako, że nie mam dużej orientacji w podzespołach, które są najbardziej opłacalne w swoim przedziale cenowym, chciałbym was więc prosić o pomoc i opinie. Co wartoby włożyć do blaszaka, żeby wystarczył do: Internetu, gier (powiedzmy nie nowszych niż 2010). Najbardziej interesują mnie: procesor, karta graficzna, płyta główna, karta sieciowa.
Procesory rozważam: AMD Athlon II X4 631, AMD Phenom II X4 955, Intel Core G860.
Prosiłbym o pomoc w dobraniu karty graficznej, która by dobrze współpracowała z tymi procesorami i płyty głównej bez uwzględnienia opcji rozbudowy/zakupu nowych części. Ten komputer ma “umrzeć” z tym co będzie miał na pokładzie. Z góry dziękuję za pomoc!