Jeśli twoja płyta obsłuży 8 GB na jednym slocie, to lepiej wziąć 2x8 GB. Chyba że cooler od procka ci nie zawadza o sloty, to wtedy nie ma najmniejszych przeciwwskazań.
Zakupiłem płytę główną ASRock Z77 Extreme6 i do niej RAM tego typu na które czekam aż do mnie przyjdą: http://www.komputronik.pl/product/18183 … eries.html Na stronie głównej tej płyty nie ma dokładnie tego samego modelu pamięci. Jak myślicie czy będą one obsługiwane?
starlinatorPL tutaj osobiście zastosowałbym jakąś grafikę Radeon, i kup jakiś zasilacz (AeroCool, XFX?) a nie wyrób zasilaczopodobny, ale tak poza tym chyba ok
Witam, chciałbym się poradzić trochę lepiej znających się osób na temat części komputerówych. Czy komputer który sobie złożyłem jest kompatybilny i nie trzeba niczego zmieniać, proszę o pomoc.
Do czego ma służyć ten zestaw? Jeśli do gier to zmień procesor na i5 3570K, płyta MSI Z77A-GD55 lub ASRock Z77 EXTREME4. Najlepiej podaj jaki masz budżet na sprzęt to coś się złoży.
Co do tych części co podałeś, to bierzesz płytę umożliwiającą OC a procek bez “K” którego nie podkręcisz. 4GB wersja karty jest nie opłacalna, taniej można kupić radka 7970.
Zestaw bardzo słaby, po pierwsze ta obudowa razem z zasilaczopodobnym czymś to chyba żart. Pasuje do płyty ale pod warunkiem,że masz bios w niej najnowszy. Ogółem brać FXa do gier gdy można za ~200zł więcej mieć lepszy zestaw na intelu jest nie opłacalne.
Hmmm nie znam się na tyle, żeby stwiedrdzić czy koniecznie. Wydaje mi się, że jest to jeden z najlepszych procków więc taki dodałem do swojej listy. Jeśli mozesz to złóż mi pod intela sprzęt podobny do mojego aby starczal na długi czas i żeby wydanie tych pieniędzy było tego warte.