Hej xD Czy Warto kupić Procesor AMD APU A-10 5800K ?? bo tylko gram w COD , BF 3/4 AC , NFS sportowe itp średnio 1680x768 xD mi wystarczy więc chciałbym wiedzieć czy jest dobry bo jestem Fanem AMD
Przejdę od razu do sedna sprawy. Stary komputer padł, a dokładnie płyta główna. No ale rodzice jakiś komputer w domu muszą mieć, więc trzeba coś wykombinować Najlepszym pomysłem chyba będzie zakup nowych podzespołów:
-procesor
-płyta główna z zintegrowaną grafiką
-pamięć ram
-zasilacz
Dysk twardy jest i działa więc na razie zmiany nie wymaga. Taka sama sytuacja z obudową i napędem. Dedykowana grafika to chyba niepotrzebny wydatek, ponieważ moi rodzice potrzebują komputera tylko i wyłącznie do Internetu i Skype’a, nic więcej. Budżet? Nie wiem ile na to można przeznaczyć. Widziałem kompletne zestawy do 1000zł, a w moim przypadku odchodzi kilka zbędnych rzeczy, więc cena na pewnie będzie sporo niższa. Czekam na jakieś propozycje
Cześć. Chcę kupić nowy komputer, a dlatego, że ja się zbytnio nie znam, prowadzę to zapytanie do Was. Czy ten zestaw będzie dobry i czy wszystko jest w porządku. Jakie części bardziej się opłacają itd. Zestaw składam na stronie “esc.pl” Płyta główna, lepiej Tą co teraz mam, czy może Asrock P67 PRO 3 B3 ? Karta graficzna pasuje do reszty ? W przyszłości mam zamiar dokupić 2-gą kość do ram-u taką samą.
… SilentiumPC Deus G1-500W (+12V, 468W) - 2 lata gwarancji, ja osobiście wolałbym zasilacz z 5 letnią gwarancją np. XFX 550 (+12V, 44A, 528W, 80+Bronze).
Nie patrz na dane producentów (to tylko marketing), ta Adata w realu nie osiągnie 550/510MB/s, Crucial którego podałem jest dużo lepszym dyskiem (ma jeden z najlepszych kontrolerów).
mam zamiar w najbliższym czasie zakupić komputer, ten co mam trochę już nie wyrabia.
Pracuję jako grafik i dużo spędzam czasu przy programach graficznych do grafiki 2D (praktycznie wszystko od adobe i corel) jak i 3D (3DS Max, Zbrush, Maya).
Do wydania mam ~2500 zł. Z rzeczy które mam i można przerzucić dalej to oczywiście monitory, zasilacz 450W, 2x2GB i 1x4GB RAM DDR2.
Aktualnie posiadam Athlon II X3 450 oraz GF GTS250 także doradzano mi, że lepszym rozwiązaniem będzie zakup nowego komputera niż inwestowanie w to co mam.
Zasilacz to jeżeli się nie mylę - Fortron 460-12 FSCFSP.
W te nowsze gry też okazjonalnie gram także chciałbym mieć kartę na przynajmniej dwa lata działania bez problemów (ostatnio dostałem w prezencie Crysis 3 i skończyło się tak, że leży bo nie posiadam DirectX 11).
Robiłem do tej pory jakieś rozeznanie i polecono mi zestaw z tego linka, ale zakładam, że są lepsze - bardziej spersonalizowane propozycje: