dodaj sobie ten montaż podzespołów do składanego zestawu i wtedy
Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.
jeśli zdecydujesz się na sklep morele ,a nie jesteś pewny czy poradzisz sobie potem ze składaniem tego to dodajesz również montaż do koszyka http://www.morele.net/montaz-komponento … ow-266770/ w miejscu gdzie można wpisać kod wpisujesz W3FHN58JFW cena montażu zmieni się wtedy na 1zł
czy do zestawu ma być system operacyjny ,monitor i jakieś inne peryferia czy sama skrzynka tylko ??
Mają byc, ale nie wiem czy bede kupywał bo nie jestem obeznany przy kupowaniu przez internet wiec wole w jakims sklepie kupic o ile to mozliwe.2500 za sama skrzynke
tylko że w jakimś zwykłym sklepie komputerowym jeśli podasz im te części to skroją cie i zamiast 2500zł zapłacisz 3000 za to samo albo jeszcze gorzej zaoferują ci podmianę podzespołów twierdząc że coś będzie lepsze wcisną zasilacz z czarnej listy itp. możesz spisać na kartkę i im podać części które tu podajemy sam się przekonasz że będą kombinować. w sklepie internetowym wystarczy założyć konto z danymi do wysyłki i można robić zakupy kurier przywiezie ci kompa do domu i zapłacisz przy odbiorze nic trudnego
Wyczuwam zastosowanie typu architektura Do photoshopa jak koledzy wspomnieli warto mieć 16 GB RAMu. Jednak Photoshop korzysta też z akceleracji sprzętowej wykorzystując kartę graficzną. A tu lepiej sprawują się karty Nvidii (generalnie w takich zastosowaniach należy po prostu brać karty Nvidii). To samo w AutoCADzie. Rdzenie CUDA się przydają, a to, że nie grasz nie oznacza, że można rezygnować z karty graficznej. GTX 650 myślę, że wystarczy. W testach akceleracji sprzętowej w AutoCADzie był lepszy od Radeonów, a nawet niektórych Quadro: http://www.pugetsystems.com/labs/articl … ation-164/
Dysk SSD także się przyda - szybszy start sytemu, Photoshop odpalony w sekundę
Co do procesora, w tym budżecie opłaca się brać Xeona E3-1230v2. To i7 na obniżonych taktowaniach, bez zintegrowanej grafiki. W pracy przydają się 4 rdzenie i 8 wątków.
Michaello dzięki za podpowiedz, dzięki tym zmianom mogę pozwolić sobie na dysk ssd, który mi się na pewno przyda. Właściwie złożyłam juz zamówienie, ale na pewno można je zmienić.
Dzięki Atronics za pomoc i kod, przydał się Falcon89 również wielkie dzięki!