zestaw jest bez podkręcania procesora ,ale to jest w zasadzie Tobie nie potrzebne (podkręcanie)skoro komputer bardziej do nauki niż do gier,(ja już i tak wstawiłem mocną grafikę)
nieprawda 1333 MHz jest wystarczająca i 4 GB też ,można wstawić tam 8 GB ,ale też 1333 MHz
Vertex3D Radeon HD7850 X-Edition 1GB / Gigabyte Radeon HD7850 1GB 607,95 zł / 655,01 zł (jeśli da radę, to wezmę tę droższą)
Patriot 4GB - 124 zł
Seagate Barracuda 500GB - 199 zł
OCZ-CXS500W-EU - 156 zł
ASRock B75M-GL R2.0 - 223 zł
I-BOX OF1802 - 67 zł
Jeśli uda się dołożyć 50 zł, to biorę bez dyskusji Gigabyte. Jeśli jednak nie, to lepiej wziąć Vertexa, czy XFX Radeon HD7850 Core Edition? Z jednej strony VTV3D ma wyższe osiągi w benchmarkach i testach, z drugiej zaś krążą opinie o awaryjności i głośności tej karty. To prawda czy fałsz?
Czy do takiego zestawu konieczny jest zasilacz 500W, czy można obniżyć jego moc do 450W?
Co z takimi rzeczami jak pasta i chłodzenie procesora? W tym zestawie konieczne jest dokupienie tego?
Nagrywarka raczej zbyteczna, a jeszcze ten gościu mówił że dysk twardy mając 16mb to lipa powinien mieć 64mb
A i jaka jest różnica między tą grafiką Gigabyte GeForce GTX660 2048MB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-E (wer. OC - OverClock) (GV-N660OC-2GD) a ta grafiką
Asus GeForce GTX660Ti DirectCu II 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express
Chcę złożyć komputer do produkcji muzyki w studiu domowym, pracuję w programie Ableton live 9 i planuję działać dalej na Win 7.
Komputer chciałem składać na części z tego powodu że nie będę miał od razu całości pieniędzy.Ogólna suma jaką chcę przeznaczyć na sam PC (bez monitorów itp) to suma w granicach 1500zł.
Zdążyłem się zorientować że 8Gb ramu będzie optymalne, a procesor … dokładnie nie wiem ale polecano mi na portalach muzycznych Intel i5… zasilacz i obudowa sam nie wiem jaką wybrać. Posiadam tą kartę i pod nią chciałbym złożyć PC lub kupić całego jeśli udźwignie Abletona i nie będzie się na nim wieszał.np.http://allegro.pl/komputer-core-i5-3470-4x-3-6ghz-8gb-ram-vga-hd2500-i3308206233.html
Tyle że np. w tym komputerze nie ma PCI tylko PCI-e a moja karta ma wejście PCI i nie wiem co zrobić w tym temacie ;(
Niestety nie , sama karta muzyczna a PCI-e taka sama kosztuje 450zł także nie mogę już raczej tej wymienić
No to może inny procesor … bo teraz jestem na laptopie 2gb ram intel core 2 duo i pracuje się na nim w skali 1/10 na 5 także w sumie takiego kosmicznego sprzętu nie potrzebuję , karta graficzna mi nie jest potrzebna , żaden napęd … dysk minimum 500 GB , no nie wiem może ktoś zaproponuje jakiś kompletny albo żeby złożyć byleby pod tą kartę było :?
Często jest tak że przy większej ilości nakładania się na siebie dźwięków wszystko charczy , zacina się , i moc procesora (wg. Abletona) jest większa niż 100 % bo tam jest taki miernik co pokazuje zużycie.Także on na pewno zamula a ram swoja drogą w lapku mam 1.66 kHz Intel Core 2 Duo
Szukam na allegro jakiegoś komputera z PCI ale wszystko to PCI-Express