WItam. Zamierzam w ciągu miesiąca kupić komputer
Laptop wysłużony, ma ok. 6-7 lat. Nie bardzo wiedziałem czy laptop czy komputer będzie lepszy, ale laptop którego teraz używam stał bardzo często i robił za komputer, więc teraz czas na komputer.
Strzelę z fantazjami może, gdyż chciałbym budę, monitor i klawiaturę do 2500-3000 zł. Komputer nie do gier, wiadomo jak już będę miał to może znajdę czas na pogranie chwilę w coś czy jakieś starsze lepsze tytuły w końcu pogram - typu GTA IV
Monitor - ok. 22-24 cale, fajnie byłoby jakby miał głośniki wbudowane, gdyż na razie nie wiem czy będę kupował coś zewnętrznego/mocniejszego, jednak spodobał mi się taki trik jak w Dellu tzn. możliwość pionowa, tylko nie wiem czy mi to jest takie potrzebne :?: :?:
Klawiatura - koniecznie niski skok, najlepiej coś jak w laptopach - nie potrzebuję żadnych dodatkowych przycisków ani podświetlania, zastanawiam się nad bezprzewodową aby oberżnąć kable do minimum, gdyż myszkę posiadam bezprzewodową.
Buda - jak najcichsza, oczywiście jak bym odpalił coś obciążającego to niech wyje, ale normalne przeglądanie internetu/film to spokój - duże wentylatory niskoobrotowe?
Dysk - dałoby radę wrzucić ok. 64 GB SSD na system/aplikację? drugi normalny około 1 TB.
Zestaw pod OC, może nie po kupnie, ale jak się troszkę zestarzeje lub dla “sportu” chciałbym mieć taką możliwość 
Jak da radę to chciałbym kupić w tym sklepie, ale gdyby ceny odbiegały lub miał mało części, oczywiście kupię gdzie indziej.
Ale się spisałem :x