zestaw do podkrecania też oparty na procesorze z rodziny Haswell.
Nie widzę sensu pakować się w i7 ze względu na to ze ten procesor do grania i obciążenia ci wystarczy. chyba ze nagrywasz renderujesz coś bawisz się grafika czy coś jeszcze ??
Co do dysku SSD. pracuje szybciej niż zwykły HDD czyli majac na nim system odczujesz jak szybciej sie uruchamia.
Chyab zę naprawde bardzo ci zalezy na i7 ok nie ma sprawy można i złożyć zestaw z i7
Dzięki za szybką odpowiedź. A Więc tak, chcę i7 ze względu na wyższe osiągi niż i5. Zamierzam zacząć coś nagrywać z najnowszych gier dlatego myślę że i7 będzie lepszy a budżetu nie przekroczy. Jeszcze mam pytanie odnośnie tego dysku SSD, jeślibym się na niego zdecydował to byłby on tylko przeznaczony dla systemu tak ? Takie jest zamierzenie dysku SSD ?
przy nagrywaniu te i5 tez swobodnie sobie poradzi. ale jak chcesz aż i7 ok nie ma sprawy.
Co do dysku SSD nie nie musi być tylko dla systemu możesz mieć na nim też gry lecz jak zainstalujesz system to na nie aż tak dużo nie zostanie miejsca.
Można tak powiedzieć ze zamierzenie jest jego pod system i większość ludzi robi ze instaluje system i różne tam programy i tak dalej.
proszę o ocenę zestawu który ma służyć bo pracy z dzwiękiem. Proszę o opinie czy te wszystkie elementy będą ze sobą współgrać. W szczególności płyta i zasilacz (ilość pinów).
dokładnie tak zero gier a więc “integra” mi w zupełności wystarczy. Na razie ten procesor mi wystarczy ale chcę żeby wystarczył na długi czas a wiadomo co nowszy program, wtyczki vst, to nowe wymagania a więc w przyszłości przyda się możliwości ingerencji w OC. Dodam jeszcze ze za ten zestaw który wymieniłem wychodzi jakieś 2500zł i więcej już nie mogę wydać.
wszystko co zaproponowałeś niestety jest droższe od moich propozycji a ja mam budżet 2500zł i muszę się w tym zmieścić. Poza tym nie mam zaufania do płyt MSI zawsze miałem asusy i nigdy nie miałem z nimi problemów a więc nie chciał bym tego zmieniać.
Aha zależy mi też żeby wszystko było w jednym sklepie zeby nie wydawać na transport obecnie zebrałem wszystko w agito (zawsze byłem zadowolony z zakupów w tym sklepie i ceny też ca całkiem dobre)
nad zasilaczem się zastanowię ale msi totalnie do mnie nie przemawia, zresztą ta płyta jest droższa. a jakiś troszkę tańszy a lepszy zasilacz do tej płyty asusa? Sam zasilacz mogę potem wymienić jak by była taka potrzeba.
Zasilacz wezmę ten polecany przez Ciebie bo sam nie jestem jakoś bardzo przekonany do Zalman, Silentium to już porządna i chyba bardziej pewna firma, ale powiedz w czym dysk zaproponowany przez Ciebie jest lepszy od tego kingstona? Pytam bo w takim wariancje dobijam już do 2600zł
tak zgadza się jest dobry. Tylko po co aż 500W ?? to już zapasu będzie miał bardzo dużo no chyba ze myślisz podkręcać ten procesor gdyż jest do tego przystosowany i zmieniać grafikę w przyszłości.