Dzięki wam wielkie, ale no nie wiem co dzisiaj ze mną jest nie tak. Miało być 3-4 tyś, ale bardziej bym chciał do 3tyś. Ale nic nie poszło na marne, przekazałem konfiguracje koledze który marzy o gamingowym komputerze.
Podoba mi się konfiguracja BOLO1990, jednak chciałbym inną kartę graficzną bo mam dziwne nastawienie do Radeonów (złe przeżycia). Najlepiej Nvidii.
Tylko jedna drobna uwaga: płyty z chipsetem B75 nie nadają się do podkręcania, więc jeśli chciałbyś podkręcać, to raczej należy wybrać coś na Z77 (np. msi-z77a-g43. Jeśli nie zamierzasz, to płyta MSI na B75 jest dobrym wyborem.
Podkręcać na tym Asrocku na H87 też mogę nie tak jak z Z87 ale to mi wystarczy. Do tego Asrock jest lepiej wyposażony. Myślę, że lepiej było by zostać przy nim.
Też myślałem o nim, ale czytałem, że jest głośny? Ale zastanowię się jeszcze ;).
Myślę że do 3100 pln nic lepszego jak to: http://www.morele.net/inventory/info/BvcQOA/ nie znajdziesz. co do zasilacza i odbudowy to sam takie mam i polecam z czystym sumieniem. Grafika i proc dadzą sobie radę we wszystkich obecnych grach na wysokich detalach. Cooler jest opcjonalny, ale na procki ivy bridge warto założyć coś lepszego niż boxowego wiatraczka.
Witam, zmieniłem swoją konfigurację na lepsze, lecz kosztem około 400 zł w górę.
Co sądzicie?? Może znacie tańsze rozwiązanie nie obniżając wydajności, lecz zmniejszając cenę ?? Ewentualne zmiany proszę podawać najlepiej z tego samego sklepu