W takim razie gdzie i jak kupić komputer w cenie 2500-3000? Pewnie powiecie że mam zamówić częsci i poprosić o złożenie Ale ja sie tak na tym nie znam, nie wiem co do czego pasuje Zależy mi bardzo na świetnej grafice, szczególnie do gier. Chciałbym mieć dobry procesorek, zawsze marzyłem o i7 xd Ramu na pewno chcialbym wiecej niz 4gb, dysk 1000 gb ;d Skoro to jest przesada… Mógłby ktoś zrobić taki zestaw w tej wlasnie cenie? na esc.pl albo gdzies Byłbym bardzo wdzięczny
Skoro i7 jest za mocny, jest niepotrzebny to starczy ten i5. Co do podkręcania to… nigdy się w to nie bawiłem, chyba wolałbym jednak nie podkręcać.
Czyli do tego kompa chciałbym 8gb ramu, 1tb dysk, dobra grafika np gtx 660 i procesor który do tego pasuje, który nie jest słaby. Do 3000 zł, jak juz pisałem nie umiem dopasowac tych wszystkich częsci w jedna całość, dobrze by było gdyby ktos za mnie to zrobił…
Mam tez takie pytanko, zrobilem recovery windowsa 7, czy mogę teraz zainstalowac ten system w7 na innym komputerze? Czy tak się nie da?
W sumie to to jest coś dla mnie, wychodzi jakos 3000 zł akurat.
ten komp ma i7 i 3.9 ghz -500 zł więcej niż ten powyższy i5, do tego ma karte sieciową, nagrywarke dvd itp czyli cały komputer a kosztuje również 3000 zł, czyli jakby policzyć 1000 zł taniej… dlaczego?
No dobra, dziękuje Wam bardzo za złożenie tych części i za to, że mnie ostrzegliście przed tymi gotowcami Takie ostatnie pytanie mam: potrzebuję jeszcze monitor do tego kompa, czy kupić go również na tym esc.pl czy już w innym sklepie? http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=56946 i jaką kartę sieciową wybrać do tego zestawu? Będę miał problem z podłączeniem go do neta, będę potrzebował kartę wifi, ale którą z tych wybrać?
Witam już kiedyś prosiłem o pomoc na tym forum ale miałem małe problemy finansowe mam odłożone 2700 zł na komputer do gier. Ostatnim razem poradziliście mi taki zestaw
Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/
[bX80637I53350P]
AsRock B75 Pro3 /intel B75, LGA1155/
Crucial 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9 Ballistix
[bLS2CP4G3D1339DS1S00CEU]
Club3D Radeon HD7870 XT Tahiti LE 2GB DDR5 256bit (975/6000)
[CGAX-7876XT]
SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)
[bT-410]
Thermaltake Smart SE Modular 80+ 530W
[sPS-530MPCBEU]
Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600
[WD10EZEX]
LG GH24NSB0 SATA (black)
zastanawiam się czy jest wciąż aktualny czy trzeba coś w nim zmieniać
Dobra, Panie i Panowie - ponieważ już ponad 2 tygodnie zbieram się do zakup zestawu ostatecznie pytam o opinię:
(Nie wiem dlaczego poprzedni post nie dał mi się zedytować ani usunąć, a pytaliście dlaczego taka płyta)
Obudowa Zalma Z3 (Pewniak)
Płyta główna: http://www.morele.net/plyta-glowna-giga … d3-581295/ (co o niej sądzicie? wybrałem taką, ponieważ posiada pamięć ROM 2x64 - ponadto w ostatnim zestawie przez 4 lata posiadałem płytę Gigabyte i zaufałem tej marce)
Procesor: http://www.morele.net/procesor-intel-co … 70-546528/ (to jest model 4570, ale zastanawiam się też nad 4570S - zgodnie ze specyfikacją w turbo razem dochodzą do 3,6GHz, wyniki w benchmarkingach zbliżone a jednak poza stresem pobiera o 20W energii mniej = niższe temperatury)
Zasilacz - tutaj moje pytanie, co najlepiej wybrać do powyższego zestawu (nie mam zamiaru bawić się w OC) bez zbędnego wydawania kasy w nadwyżkę mocy ale jednocześnie bez obawy o uszkodzenie podzespołów:
Najlepiej coś w granicach 200-230zł. Pytam o ZALMAN’y, bo mogę je zamówić w zestawie z obudową. Reszta u informatyka mojego (a głupio mi jest go pytać, żeby mi doradził co kupić, ale nie u niego…)