A co do zasilacza to ten 450W na pewno starczy ? czy brać ten 550 W ?
A co do RAMu to nie będzie lepszy ten co podałem Kingston? ma jednak Częstotliwość pracy [MHz]: 1600 od Good ram’u , który ma Częstotliwość pracy [MHz]: 1333 ?
Dobry wieczór. Chciałbym znów poprosić Was o pomoc [pisałem w tym temacie parę miesięcy temu] odnośnie właśnie komputera ale zdecydowałem się trochę poczekać i dołożyć parę złotych by może udało się coś lepszego złożyć. Do rzeczy, chciałbym kupić komputer wraz z monitorem do 4 000 zł. Komputer miałby służyć przede wszystkim do przeglądania internetu/filmów/muzyki/gier [wszystkie te najnowsze Fify i Battlefield-y czy inne milo by było jakby dawały radę na tym komputerze]. Z tego co nie tak dawno mi zaproponowano:
tutaj koszt tego był szacowany w granicach ok. 3 500 zł wraz z monitorem. Chciałbym dopytać czy dało by się coś jeszcze podkręcić za te 400-500 zł więcej co by sprawiło, że gry przykładowo jak Battlefield [o takich wymaganiach : http://pclab.pl/news54783.html ] będą działać na mam nadzieje moim przyszłym komputerze? A może jeszcze jakiś inny zestaw aktualnie jest lepszy? Nie znam się na sprzęcie komputerowym więc proszę o wyrozumiałość
Dziękuje Wam za porady. Wiec proponujecie zmianę procesora,płyty głównej,karty graficznej i zasilacza + dodanie chłodzenia.
Procesor jak rozumiem Procesor Intel Core i5-3570K, 3.4GHz, 6MB, LGA1155, 22nm, 77W, BOX (BX80637I53570K) ma lepsze osiągi niż przeze mnie wymieniony. A płyta główna, zasilacz czym się różni od tych które wcześniej mi polecano?
“Na przykład MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB DDR5 lub Gigabyte Radeon R9 280X 3072MB DDR5 (1100/6000), Nvidia GTX 770 jest o ok 100zł droższa od Radeona 280X.”
Tak więc którą wybrać i dlaczego ? Która z nich jest lepsza i czy każde z tych części które wyżej wymienił Atronics będą ze sobą bez problemu współpracowały?
chodzi o firmę ponieważ miałem składany tutaj komputer a zamawiany w komputroniku i oni gadają,że w ramach przedłużającego czasu dostawy mogą mi wymienić tą kartę nr1 na tą drugą bez żadnych dopłat i pytanie czy warto czy może nie mają jej akurat na stanie i taka wymówka.
Różnią się tylko chłodzeniem. Ale obie firmy sa porządne. Możesz brać tez ta od firmy EVGA
Czy i5-3570K jest wydajniejszy może minimalnie lecz drzemie w nim potencjał podkręcania dlatego też jest lepszy od twojego. Jak zacznie ci za jakiś czas brakować mocny elegancko podkręcisz jego zegary i będzie śmigał niczym nówka
Płyta główna musiała byc zmieniona do procesora by móc na niej podkręcać, a poprzednia ta twoja nie nadawała sie do tego.
Rożnica w twoim a podanym przez kolegę Atronics to ze jego zasilacz jest jeszcze bardziej solidniejszy krótko mówiąc.
Co do Karty graficznej różnicą się tylko chłodzeniami. Lecz chłodzenie od MSI powinno być cichsze
Na logikę biorąc raczej nie podał by ci kolega Atronic nic co by ze soba nie pasowało. Wszystko jest ok.
Witam serdecznie poprzedni komputer który tutaj został ,złożony dla mojego kolegi przyszedł i jest super więc teraz przyszła pora na mnie. Miałem dylemat czy czekać na PS4,ale użytkownicy tego forum wytłumaczyli mi wszystko i jednak złoże sobie komputer i mam nadzieję ,że jego wydatność będzie na poziomie PS4.
Proszę o złożenie komputera bez monitora z którego wykorzystamy max do gier w sensie nie będziemy inwestować w dysk sdd lecz damy sam standardowy.
Budrzet:3200 ± 50zł
Najlepiej jakby podzespoły miały podkręcanie zapewne przyda się w przyszłości.
Czy obudowa która z przodu wyświetlacz jest droższa od standardowej? Chciałbym też mieć w obudowie odpowiednie chłodzenie tak aby nie pracował w stresie no chyba ,że jest to dużo większy wydatek wtedy zastosujemy standardową obudowę.
Teraz kilka pytań :
Czy warto teraz kupować sprzęt czy czekać może jakieś świąteczne promocje jakieś nadchodzące nowości które obniżą starsze technologie(jeżeli chodzi o sprzęt dla mnie to wybaczcie ,ale lubię łapać promocję)
Czy one nie będą mnie ograniczać pod względem grania w Jakości HD ? Bardziej to pytanie kieruje w stronę Samsunga.
Mam dylemat czy brać Zestaw od AMD czy GTX + Intel ponieważ czytałem artykuł,który porównywał Radeona oraz GTX i teoretycznie wszystko w grze wyglądało tak samo jedynie lekkie różnice między wygładzaniem tekstur na korzyść Radeona.Wiem ,że to zależy też od modelów.
Z mojej strony to tyle czekam na odpowiedz pozdrawiam Damian.
Ja polecę cos takiego. trochę przekroczony budżet lecz można zrezygnować i dać 4GB jak i na razie zrezygnować z dodatkowego chłodzenia a potem jak zaczniesz podkręcać go dopiero dokupić sobie.
Dziękuję za odpowiedz. Czy uważasz,że ten zestawi ma potencjał na gry?Może uda nam się coś jeszcze lepszego złożyć? Namyśliłem się i jestem w stanie wydać do 3500 ±50 zł ,żeby mieć już spokój z komputerem.Proszę o korektę i podesłanie 2 ciekawych konfiguracji jedna na Radeona a druga na GTx następnie ja sobie poczytam o owych podzespołach i z pewnością coś wybiorę.