Jeśli chodzi o obudowę to pomyśl nad Zalman Z3 (jutro powinna być dostępna).
Płyta potrzebuje biosu w wersji 1.6 (z 2012-04-17) by wybrany procesor był poprawnie obsługiwany (może się zdarzyć że dostaniesz płytę ze starszą wersją biosu).
To jest w temacie nowego komputera więc piszę tutaj:
Słuchajcie mam ostatnio dobrze w pracy i chciałbym zmienić swojego złoma (w podpisie) na coś sensownego - najlepiej na zestaw opisany jako średnia półka czyli Core i5 4440, GTX760 i 8GB RAM. Powiedzcie czy warto pchać się już teraz na zakupy czyli gdzieś w okolice połowy grudnia czy można spokojnie poczekać do stycznia i dopiero wtedy liczyć na jeszcze jakieś ewentualne zniżki by wyszło i taniej i z rozwagą?
Radeony odpadają ze względu na brak CUDA niezbędnego do komfortowej dla mnie pracy w pewnym programie do obróbki zdjęć. Co do wymiarów obudowy trafna uwaga. Nie jesteś pierwszą osobą która poleca mi to chłodzenie. Czy aby na pewno jest ono lepsze od Corsair Hydro H80 a przynajmniej bardziej opłacalne/wydajne - jakość/cena? W zestawie który sam zrobiłem jest zasilacz 600w ale czy nie wystarczyłby nieco słabszy i tańszy?
Nie mam już ochoty ani czasu, by czekać na nowe procki Intela, te czwartej generacji mnie w pełni cieszą. Sądziłem, że to oczywistość iż przed Świętami ceny lecą w górę by zaraz w styczniu spaść do ciekawszego poziomu. Cóż, jeszcze się zastanowię, czy robić sobie prezent na gwiazdkę czy dopiero na Nowy Rok.
sprawdziłem benchmarki h80 vs macho i macho o dziwo wypadł lepiej. Myślę podkręcić i5 do 4.2Ghz. Czy z GTX 650ti boost to będzie dobry duet? Czy żadne z nich nie jest dla drugiego za słabe?