Siema, chciałem kupić gotowca na allegro ale tak się naczytałem że teraz aż się trzęsę jak pomyślę, że mogłem tak wrzucić pieniądze w błoto Chciałebym, żebyście pomogli mi złożyć kompa typowo do gier za max 2650 (i ani grosza więcej :D). Mam też pytanie czy na stronie morele net jest możliwość wysłania wszystkich podzespołów w jednej paczce, żebym nie musiał odbierać miliona : ) A już najlepiej by było jakby wysłali gotowego, złożonego Z góry dzięki za odp.
Dzięki :D A słuchaj bo wyszło 2600, a ja mam jeszcze 50 zł (a nawet 100) w zapasie. z czego dałoby się zrezygnować dla gtx770 albo r9 280x, bo mam wrażenie że to bardziej przyszłościowa karta
Cześć! Niebawem mam zamiar kupić komputer. Myślałem nad gotowcem ( ewentualnie dokupić mogę osobno grafikę i zasilacz ) z allegro na raty. Cena jakoś od 1500 do 2000.
Komputer ma służyć do nauki i czasami do gier nowszych ( w stare zdążyłem zagrać ). Szybkość na pierwszym miejscu jak na taką cenę. Oczywiście jak podacie zestaw np. bez karty to proszę o dodanie do tego zestawy najlepszej karty, żeby zmieścić się w max. 2000zł. HDD nie musi być, ponieważ ostatnio kupiłem 500 GB i wystarcza mi póki co taka pojemność
Mam też ofertę od znajomego - i3 540 + płyta 1156 z USB 3.0 i kingston 8 gb ram hyperX za 550zł. - tylko nie wiem czy ten i3 nada się do nowszych gier.
A zestaw, który podał mi kolega wcześniej do jakich gier wystarczy? Np GTA IV na najwyższych detalach zadziała bezproblemowo? Na moim obecnym komputerze ciężko coś porobić ( 2 GB RAM, Pentium D 2,8 GHz, GF 7950GT ).
Jeszcze takie pytanko - czy przy tej płycie MSI i i5 będzie można podkręcić procesor czy nie będzie takiej potrzeby? Wiem, że po podkręceniu zaleca się lepsze chłodzenie
I jak z chłodzeniem przy tej i5-tce, jest w zestawie? Info nie znalazłem.
PS. A nie lepiej dołożyć i zamiast karty/zasilacza kupić 8 GB RAM?