I procek i płyta jest na socket 1150. Te połączenie znalazłam w tym wątku kilkanaście stron wcześniej. Dlaczego (z ciekawości zapytam, bo się nie znam) płyta nie pasuje do procesora?
MSI GTX 770 ma 2GB DDR5 i 256 Bit, a Radeon 280x 3GB DDR5 i 384BIT. Dlaczego mimo tego GeForce?
Tak, wiem. Póki co, to nie planuję podkręcać, ale w przyszłości możliwe że się tym zainteresuję i wtedy na pewno pomyślę nad chłodzeniem HR-02 Macho - powinien wejść przy tej obudowie.
Jeśli chodzi o cenę, to od jakiegoś czasu obserwuję 280X na morele i aktualnie jest to różnica 150zł. Jednakże na Morele bardzo często ta cena się zmienia więc i bywa w cenie GTX 770 - no a czasami pójdzie jeszcze o dodatkową stówkę w górę.
Ja dobrze wiem że idzie podkręcać na płycie B85 lecz tego nikomu nie polecam gdyż nie ma takich możliwości i nie jest tak dobrze do tego przystosowana jak płyta Z87.
Witam, długo się zastanawiałem i szukałem porad dotyczących złożenia najlepszego komputera jakiego tylko mogę. Mam parę propozycji ale chciałbym się upewnić czy to dobry wybór. Płyta 2 czy 1 Procesorowa ? a może i 7 nie Xeon ??. Jak macie jakieś sugestie to piszcie ja niżej podam to co mi polecano zakupić.
Dodatkowo dodam, czy ktoś wie GDZIE mogę to kupić ? Z tego co się dowiedziałem niektóre z tych rzeczy są “trudno” dostępne.
Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze, dlaczego zamieniłbyś te karty graficzne? MSI jest lepsza? Nie siedzę w tym głęboko, ale jak oglądałem jakieś gameplaye z EVGA 760 to ładnie wyrabiała Obudowa jak najbardziej mi właśnie pasuje. Powiedz mi jeszcze proszę, jaka jest różnica w tych dyskach? Jakieś dodatki typu kabel SATA?