Witam.
Nie wiedziałam, czy dopisać się tu, czy stworzyć nowy temat, ale że moja sprawa ma w sumie trochę ze składania sprzętu, piszę tutaj. Jak źle wymyśliłam, przepraszam. 
Jakiś czas temu kupiłam sobie komputer. Jako że się na tym kompletnie nie znam, zapytałam znajomego, który podobno to ogarnia, czy wybrałam sobie dobry sprzęt. No i wbrew temu, co ten znajomy powiedział, sprzęt jest, lekko mówiąc, średni. Dlatego tu jestem.
Mam do rozdysponowania 1,5k PLN na pozamienianie paru rzeczy.
Najbardziej interesuje mnie zmiana karty graficznej, ale ogólnie chodzi mi o stworzenie czegoś znośnego do grania, o ile to w ogóle możliwe. Wiem, że powinno to wyglądać inaczej, najpierw szerszy research, potem kupowanie, noale zaufałam koledze i teraz trzeba ratować co się da. 
Mój sprzęcik:
Płyta główna - ACPI x64-based PC MICRO-STAR Model MS-7699
Procesor - AMD FX-8320 Eight-Core 3.50GHz
Karta graficzna - NVIDIA GeForce GT 630
Pamięć RAM - 16,0 GB
Zasilacz - zdjęcie
(Jeżeli o czymś powinnam jeszcze napisać, a nie napisałam, to przepraszam, proszę powiedzieć, a na pewno uzupełnię).
W grach typu TERA Online trzyma mi najczęściej 14-19 fps na max detalach, często spada poniżej tej wartości, a w ogóle już częściej widuję 0-9 fps niż 20+. Mocno problematyczna jest w tym rozdzielczość (1680-1050), gdyż przy zmianie trybu gry z pełnoekranowej na w oknie i zmniejszeniu go tak o 1/2 rozdzielczości, fps rosną nawet do 40, czego normalnie nigdy nie mam szans zobaczyć. Ostatnio w ogóle mam zawirowania typu sekunda ~35 fps, potem 5 sekund lag, bo fps spadły do 0. Jako że TERA jest grą po części zręcznościową, tego typu akcje nie ułatwiają przeżycia. 
Pozdrawiam
Edit: Uzupełniłam płytę główną i zasilacz.