Jeśli chodzi o częstotliwość to mówił prawdę i nawet nie próbował Cię naciągać Ale co do awaryjności GoodRam’ów w 100% bym się z nim nie zgodził. Czytałem o awaryjności Geil’ów, ale na pewno nie tych polskich.
Tutaj definitywnie próbował Cię naciągnąć/sam nie do końca wiedział. Corsair VXEU 450W dałby sobie z tym radę na 100%. OCZ robi dobre zasilacze, ale StealthXStream akurat jest średnio udaną serią. Ale skoro mówił, że OCZ robi słabe zasilacze to po co wciskał Ci później ten sam model?
Komputer jest bardzo dobry, na pewno będziesz zadowolony
Do GTX 470 bym jednak proponował Corsair VX550. No i od razu mówię, że naczytałem się negatywnych opinii o tym sklepie, szczególnie jeśli chodzi o gwarancję.
A reszta w porządku? Zastanawiam się jeszcze nad nie drogą kartą muzyczną (bo każda jest lepsza od integry) będe miał system Win7 i nie chce mieć żadnych problemów ze sterownikami, możecie jakąś doradzić? A do procesora zapomniałem dodać mam zamiar dokupić SilentiumPC Spartan HE923
Reszta będzie dobra, tylko jak są jakieś tańsze RAMy DDR3 4GB 1333MHz CL9 to lepiej brać właśnie je. A jeśli chodzi o obudowę to po prostu nie wiem jaka ona jest, nigdy jej nie używałem. Ale często polecane są Cooler Master Elite 330/370. Ewentualnie możesz wziąć płytę Gigabyte GA-770T. Chłodzenie procka powinno być dobre.
A w jakiej kwocie karta dźwiękowa, bo “tania” to pojęcie względne Wiem, że Creative Audigy chyba należy do takich kart. Ja zakupiłem Asus Xonar DX (wtedy za około 230zł) i jestem zadowolony, tylko wkurzające są niektóre błędy w oprogramowaniu, ale z nowszymi wersjami zdarzają się coraz rzadziej.
Złożyłem zamówienie na płytę główną Asus M4A785TD-V EVO 785G AM3 po półgodziny dostałem telefon że płyta jest nie dostępna i w najbliższym czasie nie będzie dostępna. Po co wystawiają coś czego nie mają?
może i dobrze bo…
Przeczytałem trochę po forach o tej płycie Asusa, grzeje się mostek, występują bluescreeny. Czy może mi ktoś polecić płytę główną do 350 zł do tego zestawu z grafiką na płycie?
Witam. Zamierzam złożyć komputer za ok. 500zł. Ma ogólnie służyć do gier i internetu. Chciałbym by gierki z przed 3-4 lat działały w miarę przyzwoicie. Obudowę i dysk twardy posiadam więc proszę ich nie wliczać do zestawu. Mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze komputera
Początkowo chciałem brać DFI, ale gościu w komputerowym odradzał je ze względu na problemy w wypadku reklamacji - DFI to podobno mało popularna firma, a on może mieć problem z jej sprowadzeniem. Nie wiem ile miał racji… W tym teście http://pclab.pl/art38769-52.html to DFI nie jest polecane. Co o tym sądzić? Może jednak wziąć DFI? Na płytach prawdę mówiąc się mało znam.
Widzę że ten Gigabte SOC GTX 470 jest 170zł droższy od zwykłego Gigabyte GeForce GTX 470. Nie mam tyle kasy…
Jeśli chodzi o DFI - testowany BIOS może był po prostu słaby (tego dotyczą minusy). Zaktualizujesz i po problemie. OC na innych testach czytałem też jest dobre, a cena spadła z 750zł na ~340zł, ze względu na to, że DFI już nie produkuje/zakańcza wprowadzanie nowych płyt z serii Lan Party, co jednak nie oznacza, że nie są one wspierane Jeśli chodzi o gwarancje nie powinno być problemów, a każdy człowiek interesujący się komputerami powinien znać tą markę.
Bardzo mozliwe, ze wezmę to DFI. Chciałbym jednak jeszcze wiedzieć, jaka jest najlepsza alternatywa w podobnej cenie do DFI - może ta którą zaproponował kliszka?
Co do grafy - dzisiaj się dowiem jaka jest cena GTX 470 SOC i Zotaca.
Czy te podzespoły dadzą dobry Efekt “Komputera” ? Komputer będzie przeznaczony w głównej mierze do Gier oraz czasem pooglądaniu dobrej jakości Filmu Kwota to 2200-2300
Procesor : Intel i5 760
Płyta Główna : As Rock Extreme P55M Pro
Ram: Geil DDR3 4GB(2x2GB) PC1333 Value Series CL9
Dysk Twardy : Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
Zasilacz : OCZ Stealxstream 2 500W (I tu się wstrzymam )
Obudowa : Cooler Master Elite 333 , 334
Chłodzenie : ?
Karta Graficzna : Radeon 6850 choc czy warto poczekac ? GTX 460 1Gb Powinien wystarczyc