Wybór nowego procesora

siema chciałby zmienić procesor. Dlatego zgłaszam sie do was o pomoc w wyborze. Mam na niego jakies 120-150zł ma być pod płyte Mercury KobKt 266a FDSx.

nic nie modernizuj, zbieraj kasę na nową platformę na AM2 można kupić już coś ciekawego za niewielkie pieniądze… pakowanie w tego szrota kasy to po prostu jej strata… gdzieś kiedyś przeczytałem że płyty Ecs przy tych Kob’ach to mecredes :lol:

Ale mi chodzi tylko o wymiane tego procka:P Ponieważ cs mi sie tnie na moim dlatego chce go zmienić. Nie chodzi mi o nowsze gry:P

to zmień płytę główną, bo ta płyta główna nie obsłuży Bartonów ani sempronów pod socket A, czyli pozostań przy tym 1700+

ewentualnie coś z tego:

http://www.allegro.pl/search.php?string … &country=1

nic ciekawego tutaj nie założysz, max FSB to 133MHz, a jaki proc masz teraz?

Amd athlon 1700+ ;] Ale ja nie chce zmieniać płyty głównej tylko procka na takiego co obsłuzy moja płyta.

podałem linka czego jeszcze pragniesz ?? być może będzie potrzebny update biosu żeby obsłużyć najszybsze cpu.

Sorki nie zauważyłem tego linka. Bedzie jakaś różnica jak sie przesiąde na 2000? dało by rade zmienić mnożnik w mojej płycie na max wtedy podkrecam do 2000 tylko że fsb jest zablokowane i komp nie chce ruszyc ;/

Znikoma. Nie warta zakupu nowego procesora.

płyta szrot, dobrze Ci radzimy dozbierać do platformy AM2 ale Ty słuchać nie chcesz…

No bo nie mam tyle kasy! dlatego:P

niewielka

na pewno, informacje znajdziesz w specyfikacji płyty głównej (manualu) - ewentualnie flashować BIOS do nowszej wersji.

Tego to raczej sie nie podejme:P zbyt duze ryzyko ponieważ jeszcze tego nie robiłem. A specyfikacja po ang a ja zbytnio wiele nie rozumiem :frowning:

A co w tym kompie dałoby rade wymienić żeby cs chodził OK

Radek 9600 512 ram procesor i płyte znacie.

Starczyłoby S939. :wink:

Nie musiałby RAM’u wymieniać.

No dobra ale co bym musiał wymiec w moim kompie?

zależy ile masz kasy… ja bym doradzał przesiadkę na AM2

Abit KN9 ~310zł

Sempron Athlon 64 3000+ ~150zł

1GB A-DATA 667MHz ~150zł

GeForce 7300GT 256mb DDR3 ~230zł

Fortron 350W HLN / MDN® ~45zł

najtaniej jak się da, zbieraj kasę i sprzedaj to co masz…

ekhm mi chodziło o jakąś 1 część a ty mi tu kombinacje za 900 pokazujesz;p

do czego do jakiego CS’a?

płytę główną

proc

kartę graficzną :stuck_out_tongue:

Cs sourca :stuck_out_tongue: a jakoś jednej części sie nie da? :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 20.07.2007 (Pią) 17:14

może kupić 1gb ram?:stuck_out_tongue:

to zapomnij o jednej części jak chcesz płynnie sobie pograć to trzeba mieć mocnego kompa… potrzeba więcej ramu, mocniejszego proca lepszą grafikę…