Witam . Chciałbym aby ktoś mi doradził jaka plyte kupić moze być uzywka ale na C2D . Z góry dzięki za pomoc ; )
No dobra, ok, ale masz już ten procesor? Jaki to model? Na jaką podstawkę?
A C2D nie były na LGA775 tylko i wyłącznie (oprócz mobilnych)?
Jaki model procesora? Może coś z oferty DFI, świetne płytki robili, szkoda że nie ma nic ciekawego od nich na AM3+. Foxconn też na s775 miał ciekawe płytki.
Jeśli szukasz płyty to na chipsecie P35,P45,X38 czy X48. Modele tych płyt powinieneś kupić w przedziale 150-200 zł. Szukaj coś od Asusa czy Gigabyte. Co do DFI to trzeba odpowiednio ustawić opcje w BIOSie wtedy jest OK.
procek tem to tylko tak na pół roku z powodu braku funduszy . Procek to C2D e 4300
– Dodane 22.01.2012 (N) 16:04 –
aa no i operuje budzetem 350 zł. Na plyte i dysk . Starczy .?
– Dodane 22.01.2012 (N) 18:35 –
Doradźcie mi jak dokączyć zestaw . Nie jest on bardzo dobry lecz miałem okazje kupić części w okazyjnej cenie ; ). Wymienie części ktore juz mam ; obudowa tracer model nieznany ;/ , zasilacz POWER PENTIUM IV & FPC -550 vat . Procek jak narazie C2D E 4300 , grafika ati hd 3470 1gb, napęd dvd . . Pozostało do kupienia plyta glowna , ram , dysk .
Na płytę starczy,natomiast dysk musisz kupić używany a z takimi dyskami różnie bywa.Chodzi o to że mają sporo przepracowanych godzin lub są z bad sectorami.
znalazłem plyte + ram za 250 zł linka wstawie jak tylko będe na kompie
– Dodane 22.01.2012 (N) 19:45 –
i mam pytanie czy opłaca składać kompa na tym zasilaczu , karcie graf.?
Jeśli chodzi o zasilacz to jest niepewny.Karta jest słaba,do gier praktycznie się nie nadaje chyba że w jakieś starsze.
pojdzie np.nfs Shift .? I powiedzcie mi czy warto .?
– Dodane 25.01.2012 (Śr) 20:39 –
sory za pomylke grafika to ati hd 3870 ; )