jeśli chodzi o dysk plus zasilacz (polecony też przez kolegę Ja$) to masz dobrane jak najlepiej
No i właśnie o to chodzi! Lepiej dopłacić i mieć coś lepszego na lata. Fakt, że mój aktualny zasilacz (Chieftec 450W z serii GPS) i dysk (Seagate 500GB) mają kolejno po 8 i 6 lat, ale na każdy podzespół przychodzi kiedyś czas Mam nadzieję, że wszystko będzie działać elegancko i dysk nie padnie zbyt szybko.
…dobry wybór nie kombinuj już nic więcej tylko zamawiaj. Masz rację, że lepiej dołożyć parę złotych, oczywiście jeśli Cię stać i kupić coś “porządnego”.
Otrzymałem podzespoły w czwartek. Miałem kilka problemów takich jak np: za krótki kabel zasilający procesor (mam obudowę z cable management i nie mogłem go ładnie schować. Dopiero potem mi się przypomniało, że mam przedłużkę od starego zasilacza ;)). Poza tym komputer nie chciał się uruchomić. Po około 5 sekundach resetował się i tak w kółko. Pomogła zmiana slotów pamięci ram. Aktualnie jest prawie wszystko ok - czasami system mi się zawiesza na kilka sekund. Nie wiem, czy to wina dysku czy wspomnianych pamięci ram. Generalnie nie zauważam skoku wydajnościowego pomiędzy WD Blue, a moim starym, 6-letnim Seagate.
ale myśmy pamięci nie zmieniali jak dobrze pamiętam :),
był wymieniany zasilacz plus dysk.
Dokładnie tak było, ale jak pisałem problem z nimi był.