Wydajność Procesora wnosi 100 %


(Grabek37) #1

Witajcie jestem tutaj nowy .Mam taki problem Gdy włączam kompa wszystko ok trochę się zacina ale przejdzie ale włączam ctrl+ald+del i pojawiają mi się internet explorer 16,000 K a nie używam jeszcze żadnej przeglądarki a najgorsze jak włącze firefoxa wskakuje mi na 200,000 K (piszę równe czasami coś z groszami198,000 ) i wydajność procesora waha się od 80 % do 100 % czytałem dużo ale nie jestem dobry w informatyce nie znam się za bardzo.Pobierałem takie programy jak Autoruns - fire tune i nic nie znam się co robić ale już nie chodzi o to . Bardzo proszę o pomoc w sprawie tego zamulonego kompa z.Co mam robić usuwałem firefoxa i nic .Doda że wykonałem HiJackthis ---------> http://www.wklejto.pl/42428 . Będe czekał na odpowiedz z Góry dziękuje i pozdrawiam

Mój komp ---- 32 bit VISTA ---- 2 rdzeniowy 1,73 procesor ---- ram 2 Gb ----- dysk 200 GB


(Henio Mazurek) #2

Nie wiem czy to w ogóle jakieś wirusy będą ale wklej logi z OTL, GMER i System Repair Engineer

Logi wklej na wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.


(Agatonster) #3

dzani1987 ,

Proszę zapoznać się z tematem Ważny komunikat dotyczący tytułowania tematów i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Grabek37) #4

rozumiem,przepraszam zaraz zmieniam. :slight_smile:

-- Dodane 13.09.2009 (N) 9:47 --

Ciemnowidz mam pytanko ściągnąłem OTL zrobiłęm skan wszystko mam ale chcę rzucić na wklej.to wszystko jest po Japońsku czy jakoś .wziołęm także Gmeir skanował jak chcę zapisać włacza mi sie taki jako bios tylko w niebieskim tle i muszę resetować wychodzi napis <> I nic nie wiem nadal pomozesz mi dalej jeszcze ?


(slawex1983) #5

Daj zrzut ekranu z menadżera zadań, a najlepiej z process explorera. http://www.dobreprogramy.pl/Process-Exp ... 12562.html


(deFco247) #6

Nie wklejasz loga poprzez Przeglądaj... , tylko ręcznie kopiujesz jego zawartość w pole do wklejania tekstu.


(Grabek37) #7

Proces Explora http://www.wklejto.pl/42437 . Nie wiem czy dobrze to zrobiłęm.

-- Dodane 13.09.2009 (N) 10:44 --

OTL wychodzi tak http://www.wklejto.pl/42439


(deFco247) #8

Tak jak napisałem wcześniej w zły sposób wklejasz loga.

Napisałem Ci jak to masz robić.

Zamiennie wklejaj logi na wklej.org lub wklej.to.


(Grabek37) #9

Nie zrozumiałem teraz chyba dobrze zrobiłem sorki defco247 -------> http://www.wklejto.pl/42443


(Henio Mazurek) #10

Co za proces pochłania tyle procesora. Wrzuć screen z menadżera zadań.


(slawex1983) #11

Nie potrafisz wklejać screena.

Włącz process explorera. Z górnej belki wybierz Show Process From All Users. Wciśnij klawisz PrintScreen (Prt Scr - znajduje się nad blokiem klawiszy edycji tekstu na lewo od Scroll Lock i Pause/Break). Teraz włącz MS Paint albo Irfan View. Kliknij kombinacje klawiszy Ctrl+V lub z menu edycji wybierz Wklej (Paste). Teraz zapisz obrazek na C:\ . Dobrze byłoby wrzucić go na serwer grafik, ale pewnie coś namieszasz, więc daj go na http://www.rapidshare.com lub http://www.przeklej.pl/ Otrzymany link umieść tutaj. Wg mnie z komputerem masz wszystko w porządku. Z mało czytelnego loga PE wynika, że procesor jest obciążony w 25%. W tle działa masa syfu typu Nowe GG, Google Update i na prawdę dużo śmiecia. Mógłbyś jeszcze dać screena z msconfig\startup, usług ale to Cię chyba przerośnie :slight_smile: Narazie czekam na porządnie opracowanego Process Explorera, a koledzy zdaje się na porządne logi :slight_smile:


(Grabek37) #12

Sławek słuchaj dzięki za pomoc ja nie jestem dobry w tej dziedzinie musisz to zrozumieć .Dzięki ze mi napisałeś krok po kroku bo nie dał bym rady wrzuciłem to ------> http://www.przeklej.pl/plik/processexpl ... 03td41eagh . Mam nadzieje że mi się powiodło .Dzięki za pomoc a mam pytanie dlaczego gg to syf wszyscy prawie korzystają i jakoś się nie zawiesza ale usunę to co napisałeś . jeszcze raz DZIĘKI I POZDRAWIAM :):):):slight_smile:


(deFco247) #13

Nigdzie nie widzę, żeby procesor był używany w 100%.

Jeśli chodziło Ci o System Idle process, to on właśnie pokazuje ile jest wolnych zasobów. :slight_smile:


(Grabek37) #14

aha i tu dolna tabela proces explorer -------- http://www.przeklej.pl/plik/fff-jpg-0003td94h40i i mam pytanie jeszcze czasami w procesie wyskakuje mi czerwony pasek ale zaraz ginie piszę bo nie wiem czy to coś pomoże . Pozdrooo

-- Dodane 13.09.2009 (N) 22:51 --

Nie zawsze mi wyświetla 100 % jak używam firefoxa to nie da sie korzystać z kompa klikam ctrl+alt+del i pisze firefox róznie 100,000 k a czasami dużo więcej i do tego piszę cpu dochodzi dużych liczb .Nie jestem tutaj żeby zawracać tutaj głowę tylko naprawdę trudno sie korzysta z zamulonego kompa .Mam Kasperskiego 2009 i nic nie wykrywa .

-- Dodane 14.09.2009 (Pn) 13:59 --

Tutaj jest screen Task Manager ---------------> http://www.przeklej.pl/plik/untitled-jpg-0003tn9kf96u


(slawex1983) #15

Rozumiem. Z Windowsem sądząc po screenach masz wszystko w porządku (poza śmieciami, ale one nie powinny aż tak mocno zwalniać komputera). Wg mnie problem dotyczy samego firefoxa. Faktycznie zużywa dość dużo pamięci. Sprawdź jakie dodatki masz zainstalowane. Najlepiej jednak odinstaluj całkowicie przeglądarkę. Wejdź do program files i documents and settings i usuń pozostałości. Folder D&S jest na dysku C. Musisz pokazać pliki ukryte i systemowe. Przewertuj wszystkie foldery w nim zawarte i odszukaj katalogu firefox lub mozilla i usuń go. Następnie zainstaluj ponownie przeglądarkę.


(Grabek37) #16

Już dzisaj dam sobie spokój ale od jutra usuwam tak jak napisałeś jutro się będe chwalił jak mi śmiga komp . Dzięki bardzo slawex1983 oraz innym forumowiczom . POZDRAWIAM