Wyłączający się , piszczący , spowolniony komp


(Czarnybartos) #1

witam

od jakiegoś czasu komputer wyłącza się zaraz po uruchmieniu( czasami od razu, czasami zdąże nawet coś włączyć). najczęściej dzieje sie tak tylko przy pierwszym odpalenieu danego dnia- każde następne jest normalne.

w tym samym czasie wszystkie gierki zwoniły do 1 klatki/s nawet jeśli jest włączone tylko menu. po raz pierwszy stało się tak podczas gry w "C&C TIBERIAN...COŚTAM".

teoretycznie nie ma wirusów- sprawdzałem nortonem i kasperskim.

i na koniec coś zaczęło piszczeć wewnątrz obudowy- nie jest to piszczenie z głośniczka. początkowo piszczało tylko przy odlaiczaniu czasu albo przewijaniu stron w przeglądarce, teraz piszczy bez przerwy. chciałem powyciągać wszstko po koleji i spróbować usłyszeć sprawce ale nie wiem co musi zostać żeby komputer odpalił

proszę o pomoc. co może być przyczyną tych problemów? jakie są minimalne wymagania do włączenia komputera?

na wszelki wypadek daję loga z hj i wyniki z everesta

http://img.wklej.org/images/847615156na ... ratura.bmp

nie wiem czy to wina czujnika ale temperatura skacze od 1 do nieskonczoności- na screenie jest jedna z wyższych

http://wklej.org/id/2e9496fb85

konfiguracja

http://www.wklej.org/id/36cf58ddf0


(huber2t) #2

Pokaż log z Combofix


(Czarnybartos) #3

log z cobofix

http://wklej.org/id/14f8542d81


(huber2t) #4

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

Poza tym log ok

to jest raczej wina sprzętowa


(Czarnybartos) #5

dzieki huber2t

jeśli to sprzęt to wacam do pytania- co minimalnie musi być w komp zeby go włączyć? czy można na chwile ściągnąc chłodzenie z procesora czy to za duże ryzyko?