Wymiana routera UPC na inny

To pierwsze to podobne do mojego. To drugie jakies dziwne strasznie.

Moje ONT:

no to nasz drugi router. bo pierwszy router mial taki problem ze strasznie cholernie dlugo sie laczylo do sieci (5-10 minut i juz byl internet) a teraz w drugim to niewiem jak teraz bedzie bo dopiero dzisiaj nam podlaczyli i narazie działa dobrze, i nic sie nie zawiesza.

Ma ten router na spodzie jakąś nalepke z nazwą firmy i modelem? :slight_smile:

czej sprawdze bo tam nie zerkałem

Cos to dziwne, dają ONT, a do routera wchodzi światłowód, albo ja mam jakieś zwidy na tym zdjeciu kabli do routera. Sensu zero w tym.

Takie samo. Do modemu wchodzi światłowód, wychodzi skrętka.

Skrętka wchodzi do routera [ WAN ]. Kolega ma podłączoną skrętkę do wejścian LAN 1 i to idzie do komputera.

LAN1 to akurat do dekodera idzie, router jest daleko odemnie

A to białe jakby na stałe za WAN w jego routerze?

To nie jest modem tylko ONT z tego co wiem.

Ok. Pożycz jakiś stary router na pół godziny od kolegi, podłącz zamiast ConnectBox. Restart (nie reset) wszystkiego i zobacz czy będziesz miał internet.

Tu masz info / nie info:
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006924 .

Zasilanie do routera.

z tego czarnego pudelka ten kabelek idzie do WAN

Jakiś COMPAL CONNECT BOX :stuck_out_tongue:

nieee compal z tylu ma jakis ,dzyndzel ala antenowy’’ a moj nie a przodu ma przycisk WPS. moj z przody ma tylko diody

Wklepalem to GW do Googla i odrazu znalazlo wlasnie takie cos na stronach UPC.

Ktos okropnie zakrecony to pisal mam wrazenie u nich :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Potocznie:

Światłowód Orange i własny router - czyli zewnętrzny ONT - HejDom .

cholera to zostaje mi od kogos wypozyczyc router, albo kupic router i jak nie bedzie działał to sie odesle

NIe kupuj na pałę nic. Pożycz i sprawdź.

jakbym jeszcze mial od kogo pozyczyc xD mieszkam w takim zadupiu gdzie nikt prawie nie ma stacjonarnego/swiatlowodu