Ostatnio robiłem test komputera 3DMark03 . W teście wyszło mi 4200 przy sprzęcie Intel Pentium 4 2.4 GHz płyta AsRock P4I65G ram 1.25 Gb grafika Radeon 9550. Kilka dni później wymieniłem procka na C2D 1.6 GHz i płytę ASRock 4CoreDual-VSTA i reszta części jak wyżej i wynik to 2300 . Czym to może być spowodowane?? Wyraźnie czuję że komputer przyśpieszył ale 3DMark chyba nie 
Pentium Dual Core
Wina karty…blokuje osiągi
Jak zrobiłeś test karty graficznej to się nie dziw, ew jest to błąd 3D Marka
Zrób test procesora
Nie wiem czy w tej wersji 03 on juz jest :?:
ale czemu na znacznie lepszym sprzęcie są słabsze wyniki??
Popraw tytuł na konkretny.
Poczytaj
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=124461
Przed założeniem tematu przeczytaj opis działu. Przenoszę.
karta R9550 jest za słaba by osiągnąć wynik w tym marku: 4200. nawet jak miałeś ją znacznie podkręconą.
ale jakoś na starym sprzęcie się udało a na nowym jakoś nie chce 
Może miałeś inną wersję smarka 
mam wersje 3DMark03 pro i tą samą przedtem użyłem
A może masz syf na kompie i dlatego
Złączono Posta : 14.07.2007 (Sob) 14:31
zrób formata i wtedy testuj
komp jest po formacie:) nie ma nawet 1 tyg 
:x
Możesz mi wyjaśnić czemu to ma służyć?
Format lekarstwem na wszystko? :roll:
Temu to ma służyć że kolega z forum Tobi ma karte zintegrowaną 6100 testował ją w 3dmarku01 i miał 500pkt a po formacie miał około 2 tysięcy ;]
W zależności od tego czy ciąg jest geometryczny czy arytmetyczny po kolejnym formacie “kolega z forum Tobi” powinien mieć 3500 albo 8000 punktów :mrgreen:
Tego niestety nie zrozumiałeś: :roll:
A czy ja tak powiedziałem ? że jest lekarstwem na wszyskto widocznie nie umiesz czytać i poprawnie rozumować ;]
Wgrane wszystkie stery? ta płyta główna ma ponoć problemy z agp i pci-e strasznie ogranicza wydajność kart graficznych…
To może być wina płyty głównej, która ma port AGP, choć chipset w specyfikacji nie ma tego portu. Ta płyta może mieć problemy z “współpracą” z niektórymi kartami graficznymi i być może z twoją. Sprawdź wydajność w 3dMarku na innej karcie graficznej.
jest
piszesz tak jakbyś zapomniał jakiego muła potrafi złapać produkt rodem z Redmond… po kilkumiesięcznym używaniu(bądź krótkim-nieudolnym)… windows to nie linux…
jakich używasz sterowników ?? spróbuj starszych omega drivers, nowe dodatki w sterownikach często mają negatywny wpływ na wydajność starszych kart.
Witam!
Ja na Sempronie 3000+ S754 1GB DDR GF 7600GS VIA k8t800miałem w 3dmarku 03 8856 punktów to chyba nie żle co