Wyniki w 3DMark

Ostatnio robiłem test komputera 3DMark03 . W teście wyszło mi 4200 przy sprzęcie Intel Pentium 4 2.4 GHz płyta AsRock P4I65G ram 1.25 Gb grafika Radeon 9550. Kilka dni później wymieniłem procka na C2D 1.6 GHz i płytę ASRock 4CoreDual-VSTA i reszta części jak wyżej i wynik to 2300 . Czym to może być spowodowane?? Wyraźnie czuję że komputer przyśpieszył ale 3DMark chyba nie :frowning:

Pentium Dual Core

Wina karty…blokuje osiągi

Jak zrobiłeś test karty graficznej to się nie dziw, ew jest to błąd 3D Marka

Zrób test procesora :slight_smile: Nie wiem czy w tej wersji 03 on juz jest :?:

ale czemu na znacznie lepszym sprzęcie są słabsze wyniki??

Popraw tytuł na konkretny.

Poczytaj

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=124461

Przed założeniem tematu przeczytaj opis działu. Przenoszę.

karta R9550 jest za słaba by osiągnąć wynik w tym marku: 4200. nawet jak miałeś ją znacznie podkręconą.

ale jakoś na starym sprzęcie się udało a na nowym jakoś nie chce :frowning:

Może miałeś inną wersję smarka :wink:

mam wersje 3DMark03 pro i tą samą przedtem użyłem

A może masz syf na kompie i dlatego

Złączono Posta : 14.07.2007 (Sob) 14:31

zrób formata i wtedy testuj

komp jest po formacie:) nie ma nawet 1 tyg :slight_smile:

:x

Możesz mi wyjaśnić czemu to ma służyć?

Format lekarstwem na wszystko? :roll:

Temu to ma służyć że kolega z forum Tobi ma karte zintegrowaną 6100 testował ją w 3dmarku01 i miał 500pkt a po formacie miał około 2 tysięcy ;]

W zależności od tego czy ciąg jest geometryczny czy arytmetyczny po kolejnym formacie “kolega z forum Tobi” powinien mieć 3500 albo 8000 punktów :mrgreen:

Tego niestety nie zrozumiałeś: :roll:

A czy ja tak powiedziałem ? że jest lekarstwem na wszyskto widocznie nie umiesz czytać i poprawnie rozumować ;]

Wgrane wszystkie stery? ta płyta główna ma ponoć problemy z agp i pci-e strasznie ogranicza wydajność kart graficznych…

To może być wina płyty głównej, która ma port AGP, choć chipset w specyfikacji nie ma tego portu. Ta płyta może mieć problemy z “współpracą” z niektórymi kartami graficznymi i być może z twoją. Sprawdź wydajność w 3dMarku na innej karcie graficznej.

jest

piszesz tak jakbyś zapomniał jakiego muła potrafi złapać produkt rodem z Redmond… po kilkumiesięcznym używaniu(bądź krótkim-nieudolnym)… windows to nie linux…

jakich używasz sterowników ?? spróbuj starszych omega drivers, nowe dodatki w sterownikach często mają negatywny wpływ na wydajność starszych kart.

Witam!

Ja na Sempronie 3000+ S754 1GB DDR GF 7600GS VIA k8t800miałem w 3dmarku 03 8856 punktów to chyba nie żle co