Wyskakujące okno?


(luki) #1

Witam

Mam dziś taki problem . Otóż wyskakuje mi od czsu do czasu takie dziwne okienko .

Nie wiem jak to traktować czy jako ostrzeżenie czy jako informację i co to w ogóle oznacza.

Wyskakuje to sporadycznie jak chcę zamknąć jakąś stronę internetową (przypadkową )

Dzisiaj wyskoczyło mi ze 4 razy . Proszę o pomoc.

Tekst w oknie :

To okno jest zajete

Zamnięcie tego okna może spowodować problemy

Czy chcesz je zamknąć mimo to

OK lub Anuluj

-Widać na obrazku tylko trochę nie wyraźnie:


(Marsmo) #2

To, że masz syfa - to rzecz pewna w 100%.

Nie spotkałam się z taką opcją w systemie z tzw. pełnym błogosławieństwem/przyzwoleniem

i to jeszcze wytłumaczalnym - nawet w świetle błędu w systemie.

A jak jeszcze czytam, że dotyczy to okien otwieranych z poziomu przeglądary - to

tym bardziej jest to trefne.Oczywiście mogę się mylić, ale...

Wklej loga z Hijack'a - koledzy przepatrzą, diagnoza padnie!

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

Jak będzie OKI, będziemy się martwić dalej.

Ale jakoś dziwnie nie podejrzewam tego "OKI"! !!


(luki) #3

Zapodaję loga abyście go sprawdzili chociaż wydaje mi się że jest czysty na tyle na ile się znam :x

Waterprof poradź coś jeszcze ...

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 13:02:06, on 2005-11-20

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\system32\MsPMSPSv.exe

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\PLANET\Plannet Wireless Lan Configure Utility\RtlWake.exe

C:\Program Files\NEC-Mitsubishi\Brightness Controller\BrightnessController.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

D:\programy_uzytkowe\programy antyspy\HijackThis\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.interia.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - Startup: Brightness Controller.lnk = C:\Program Files\NEC-Mitsubishi\Brightness Controller\BrightnessController.exe

O4 - Global Startup: WL-8303.lnk = C:\Program Files\PLANET\Plannet Wireless Lan Configure Utility\RtlWake.exe

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000

O16 - DPF: ING Bank Online - https://ssl.bsk.com.pl/bskonl/component/INGOnl.cab

O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

Aha dodam że mks online czysty, adaware czysty , avast czysty , Spybot S&D też czysty ...

Liczba uruchomionych procesow taka jak zawsze (sprawdzam to regularnie).

Po za tym żadnych innych problemów od czasu do czasu komp się zawiesi ale dawniej

zawieszał się więcej . Może to zasiłka ale jak sprawdzałem wyliczenia w dawniejszych

postach to wychodziło mi ok 290W a mam zasilacz 350W.


(El Presidento) #4

Log jest czysty.

Ale propnuje zainstalowac porządnego firewalla :

Konfiguracja:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=35065

Moze byc to równierz przez usługe posłaniec usun ja programem:

http://nowe.pl/modules/mydownloads/sing ... 62&lid=354


(luki) #5

Dzięki Zenek Rolnik za dobre intencje .Usługę Posłaniec mam od początku wyłączoną w systemie

(tzn zaraz po postawieniu systemu na nowo ) No i oczywiście Messengera też mam

odinstalowanego który jest podobno ściśle zwiazany z tą usługą .

Może zapytam teraz inaczej - Czy komuś jeszcze kiedykolwiek wyskoczyło takie okienko ???

Bo mi dzisiaj wydaje się że wyskakuje tylko wtedy jak na stronie jest jakaś reklama

i jak się najedzie na nią myszką to się rozwija ...

Czy może mieć to związek np z Flash Playerem bo jakieś dwa tygodnie temu mi

się zaktualizował do nowszej wersji ...Jak sprawdzić jaką wersję Flash

Playera mam teraz i jaką powinienem mieć ??

Złączono Posta : 20.11.2005 (Nie) 19:38

Hmm a teraz zagadki ciąg dalszy ... dzisiaj wyskoczyło mi jeszcze inne okienko jak

chciałem wejść na inną stronę internetową ( w tym przypadku na google ) i wyskoczyło coś takiego :

www.gogle nie jest dostepny

Nazwa Pliku . nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest nie poprawna

Po zamknięciu okienka i próbie zamkniecia strony wyskoczyło to okienko co pisałem na początku

tutaj zdjęcie http://img247.imageshack.us/my.php?image=beztytuu2lz.jpg


(Marsmo) #6

Nie, na pewno nie! Żadnego związku z tą instalką bym nie widziała.

Gdyby był problem,

to komunikaty pojawiały by się raczej w innej postaci tzn. np. coś by Ci się niepoprawnie

wyświetlało. Natomiast te komunikaty jednoznacznie świadczą o tym, że same adresy

mają problem z poprawnym funkcjonowaniem w przeglądarce.

O wersję nie masz się co martwić, skoro zaaktualizował Ci się do najnowszej,

to taką powinieneś mieć. A jaką masz?Myślę, że jest tak jak z każdym progsem - przeważnie

klik w ikonce na Właściwości i tam ci się wyświetli aktualna wersja.

A co do reszty problemu...

Skoro log czysty i jak sam piszesz - posprawdzałeś na bieżąco ew. zasyfienie

odpowiednim softem i jest OKI, to narzuca mi się tylko jedno...

Czasami z dnia na dzień, zupełnie bez powodu przeglądara pada i to nie tylko IE,

a również i te niby "ambitniejsze".

Sama miałam niezrozumiałego pada z Operą i "chińskimi krzaczkami" przy wyświetlaniu

stron - mimo, że totalnie sprawdzałam wszystko (system + rejestr), nic w międzyczasie

nie instalowałam itd. Nawet zarzuciłam temat na Forum..

W końcu się wkurzyłam - zrobiłam reinstalkę Opery i wszystko było cacy...!

Wiem, że z IE tak się nie da, jak z pozostałym softem.

Dlatego też polecam Ci ten art:

http://support.microsoft.com/default.as ... ;pl;318378

Tam się dowiesz jak naprawić IE6!

Poczytaj dokładnie i zwróć szczególną uwagę na ten fragment:

I cała reszta, jak dalej leci.

Natomiast alternatywnie do powyższego rozwiązania polecę Ci b. dobry program

"naprawiający" IE - IEFix

Ponoć skuteczności można tylko pozazdrościć i nawet płytka

nie jest potrzebna! !!

Do pobrania (masz tam i opisik)! :slight_smile:

http://windowsxp.mvps.org/IEFIX.htm


(Money Pl) #7

Ten komunikat jest bardzo popularny i to nie jest zaden wirus .

bardzo czesto zdarza sie przy pracy ze stronam,i gazeta.pl i moim zdaniem sa to machlojki

programistow,takie same jak uparte trzymanie sie linku i nie pozwalanie na cofniecie.Klikasz strzalke cofnij a strona wraca jak zakleta,czesto trzeba ja zamknac i tyle.Tu tez klikaj krzyzyk zamkniecia i sie nie przejmuj

-- Dodane 11.08.2012 (So) 15:46 --