Wysokie zużycie procesora - Logi


(Esensis) #1

Witam. Mam zużycie procesora na poziomie 40-60% nic nie robiąc.

Zamieszczam link do moich logów. http://www.wklej.org/id/175123/

Warto powiedzieć, że metodą prób i błędów zamykając procesy w menadżerze zadań windows zamknąłem jeden z svchost.exe (ten który zabierał najwięcej pamięci) i zużycie procesora spadło do niskiego. Proszę o pomoc i pozdrawiam. :slight_smile:


(slawex1983) #2

Daj zrzut z process explorera lub menadżera zadań z pokazanymi wszystkimi procesami.


(Esensis) #3

http://img381.imageshack.us/img381/4113/beztytuur.jpg proszę


(Henio Mazurek) #4

To mogą być aktualizacje, ale i tak bym się przyjrzał logom, wklej z OTL, GMER i System Repair Engineer

Logi wklej na wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.


(slawex1983) #5

Potrzebny będzie jednak zrzut z process explorera. W PE wskaż svhost - ten który wykazuje obciążenie powyżej 40%. Gdy pojawi się dymek z nazwą usługi zrób screena.


(Esensis) #6

A więc tak:

OTL - http://wklej.to/N7HH

OTL Extras - http://wklej.to/WtS9

System Repair Engineer - http://wklej.to/G3pk

z GMER i process explorerem nie potrafię sobie poradzić. Jeżeli to co Wam dałem nie starczy, proszę o instrukcję. Pozdrawiam. :slight_smile:


(Henio Mazurek) #7

Wygląda na to, że wklej.to od pewnego czasu ma coraz częstsze problemy, dlatego wklej te logi na wklej.org bo nie można się teraz do nich dostać.

Skoro z GMER jest problem to skorzystaj z RootRepeal

Zakładka Report , klikasz Scan , zaznaczasz wszystkie kratki => OK , wklejasz log który wyskoczy.

Pobierz też AVZ

Zaznaczasz do skanu wszystkie partycje, potem File => Standard scripts => zaznaczasz opcję 2 => klikasz Execute selected scripts => po zakończeniu skanu klikasz ikonę dyskietki po prawej stronie, zapisujesz log i podajesz tutaj jego zawartość.


(Esensis) #8

Ok od nowa.

HijackThis - http://wklej.org/id/177005/

OTL - http://wklej.org/id/177008/

OTL Extras - http://wklej.org/id/177009/

SRENgLog - http://wklej.org/id/177012/

RootRepeal - http://wklej.org/id/177015/

Podczas skana z AVZ mi wyskakuje błąd. Coś jeszcze?


(Henio Mazurek) #9

W logach nic ciekawego nie ma. Zrób co radzi slawex1983