Wysyłka na poczcie

Witam! :slight_smile: Mam takie dosyc nietypowe pytanie: Czy można na poczcie wysłac w kopercie zamiast listu płytke CD/DVD?? I jak w ogóle to mam zrobic? Nie jestem wtajemniczony ponieważ mam dopiero 14 lat… a może niektórzy z was się na tym znają. Tak więc czekam na odpowiedź i wyjaśnienie mi jak to mam zrobic.

Pozdrawiam :slight_smile:

Ronni_92 możesz. Ale instnaiej ryzyko, że panie na poczcie zaisnteresuja się nią. :smiley:

oczywiście, że można.

kup kopertę bąbelkową i w niej wyślij płytę, jako list (np. priorytetowy).

Możesz, tylko powiedz pani, aby jej za żadne pozory nie stęplowała na siłę! :stuck_out_tongue:

freedom możesz to bardziej opisac tak? :slight_smile:

kupujesz kopertę bąbelkową w sklepie z artykułami biurowymi (zwykły papierniczy) lub na poczcie (jednak zwykle mały wybór rozmiarów, więc polecam papierniczy). wkładasz do niej płytę/płyty i zaklejasz. ja jak tak wysyłałem, to obkleiłem kopertę taśmą dokoła. na kopercie piszesz dane odbiorcy i idziesz z nią do okienka na poczcie. mówisz np. list priorytetowy, babka przylepia Ci na kopercie znaczki, każe zapłacić, po czym oddaje, a Ty wrzucasz ją do skrzynki.

takie trudne? xD

Czyli na tej bąbelkowej kopercie napisac Miejscowosc, ulice i dane odbiorcy tak?

http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

kliknij na “przesyłki listowe”, następnie “wybierz wzór adresowania”.

p.s. najprościej chyba będzie jak się zapytasz rodziców, bo oni siłą rzeczy, muszą wiedzieć…

No jutro się zapytam, teraz nie bo śpią :wink:

Tylko wsadź ją do plastikowego opakowania inaczej się może połamać. Na kopercie piszesz adres nadawcy i tyle. Zresztą pójdź na pocztę a pani w okienku wszystko Ci powie.

Już wszystko wiem… rodzice mi powiedzieli a szczegółowo brat mi to wszystko wytłumaczył :smiley:

czyli kolejny głupi, bezsensowny i do niczego prowadzący temat.

miałeś informacje pod ręką, wolałeś założyć na forum temat, a ostatecznie i tak skorzystałeś z tych “podręcznych” informacji.

następnym razem pomyśl…

A jak wysłałem w sobote na poczcie piorytetem to kiedy kolega dostanie paczke? :slight_smile:

w poniedziałek maksymalnie środe

Ok. Dzieki wielkie Akira o to mi chodziło :slight_smile: