XP nie włącza się


(Marki) #1

Witam serdecznie,

zrobilem format dysku C: mam jeszcze D i E partycje, po zainstalowaniu sterowników przy ponownym uruchomieniu system nie laduje sie :expressionless: poprostu gdy jest ekran M Windows Xp i "leci" te n pasek z niebieska belka i zamiast wczytanie sie pulpitu nic sie nie dzieje :confused: w czym moze tkwic problem, pulpit laduje sie tylko w trybie awaryjnym :confused:

xp home edition


(mikber18) #2

witam ,

a ustawiłeś odpowiednio BIOS ?

pozdrawiam


(Marki) #3

Jezeli chodzi o botowanie z dysku to tak


(Lasinski Jacek) #4

marki , konsola odzyskiwania systemu Windows i polecenia chkdsk, powinno pomóc.


(Marki) #5

w konsoli odzyskiwania systemu, pisze mi zebym podal numer instalacyjny czy jakos tak :?: wpisalem 1 i potem chkdsk i pisze ze Wolumin jest w dobrym stanie i nie nastapilo jego sprawdzenie czy cos w tym stylu ?


(Lasinski Jacek) #6

marki , ok a daj tak chkdsk -p lub chkdsk /p.


(Marki) #7

chkdsk /p po sprawdzenie wyskoczylo ze moze byc przynajmniej 1 blad co dalej ? jak dalej musze w trybie awaryjnym dzialac?

czy to oznacza, ze mam wolumin zepsuty ?


(Lasinski Jacek) #8

marki , to że są jakieś błędy na dysku. Zapuść w trybie awaryjnym scandisc.


(Marki) #9

Nie dalo sie zapuscic scandisca :confused: pisalo, ze trzeba to zrobic w trakcie ponownego uruchamiania komputera, to dalem tak i sie juz wogole nawet w trybie awaryjnym nie wlaczal :frowning:


(Lasinski Jacek) #10

marki , a spróbuj jeszcze raz w konsoli odzyskiwania chkdsk /p.


(Marki) #11

sprwadz pw