YouTube a Opera


(Mancunian) #1

Poszukuję sprawdzonego sposobu, jak zapisać filmik z YouTube na dysku, kiedy przeglądarką jest Opera. Słyszałem o jakimś programie (VideoDownloader?), tyle że on jest podobno jakąś wtyczką do Firefoksa.


(Tomasz Paziewski) #2

to jest vdownloader ściągasz go, wklejasz adres w którym masz filmik i klikasz na przycisk i wyskakuje okienko


(Mancunian) #3

Vdownloader czy VideoDownloader? Proszę o link.

Czy to na pewno do Opery?


(Agatonster) #4

Torres

Pobierasz widżet albo poprzez Dodaj widżety, albo tutaj

Pozdrawiam


(Sawyer47) #5

Bez Firefoksa (i bez wtyczki do niego) można posłużyć się tym adresem: http://javimoya.com/blog/youtube_en.php

Czyli możesz zrobić to co z wtyczką tylko za pomocą strony (musisz jednak znać adres filmu), wklejasz tam adres, wybierasz z jakiego serwisu i download...


(Mancunian) #6

Kliknąłem w Download i wyskoczyło okienko z jakimś plikiem get_video w formacie *.html. Tak ma być?

Kliknąłem, czekam już 10 minut i nic.


(Sawyer47) #7

Hmm a może masz wyłączoną obsługę skryptów?

Jeżeli masz włączone skrypty dla tej strony to zrób próbę, wklej tam dowolny link z YouTUbe (np.

) - ważne żeby to był pełny adres w takiej formie., wybierasz że jest to z YouTube, klikasz download i po chwili powinno pojawić się trochę pod spodem (na tej samej stronie, nie będzie przeładowywana) pole Dowload, tam masz przycisk Download link i wszystko działa...


(Mancunian) #8

Zrobiłem tak i wyświetliło się okienko z pobieraniem. Tyle że jakiś plik get_video, który 1,2 MB i ma format *.html.


(Placio74) #9

Nie, nie format a rozszerzenie - zmień je po prostu na .flv.

---EDIT---

Albo skorzystaj ze stronki FLV Online Converter lub programu VDownloader (od razu konwersja do AVI).


(Mancunian) #10

Jak to zrobić? I dlaczego .flv? Co zrobić, by było .avi?


(Placio74) #11

Dopisz po prostu przy zapisie .flv.

Ponieważ na YouTube filmiki są w formacie Flash Video (FLV).

Spójrz na mój poprzedni post (zdążyłem wcześniej zmienić).

A oprócz tego... np. programami SUPER albo MediaCoder.


(Mancunian) #12

Mam dodać do Nazwy pliku ".flv", a Zapisz jako typ ma być tak, jak było czyli ".html"?

Czy po konwersacji jakość pliku się pogorszy?


(Placio74) #13

Po prostu sprawdź i porównaj.

Poza tym, pliki FLV możesz odtwarzać w VLC media player albo Media Player Classic.

Po zainstalowaniu FLV Splitter oraz włączeniu obsługi FLV w ffdshow możesz oglądać Flash Video praktycznie w dowolnym odtwarzaczu - np. SubEdit-Player albo BESTplayer.


(Mancunian) #14

Mam dodać do Nazwy pliku ".flv", a Zapisz jako typ ma być tak, jak było czyli ".html"?


(Placio74) #15

Czemu nie? Tak robiłem i w niczym to później nie przeszkadzało.


(Mancunian) #16

Dziękuję za pomoc. Wszystko działa poprawnie.


(Edlib) #17

dziwne, u mnie jest wszystko w porządku tzn. opera ściąga od razu jako flv - uruchamiasz wideo na youtube, dalej widżeta video downloader,

kopiujesz adres z przeglądarki do widżeta(adres u góry), klikasz

na strzałkę z prawej strony adresu, widżet wyświetla download,

klikasz i opera zaczyna ściągać juz w formacie flv

ps. do ściągania można również użyć skryptozakładki(bookmarklet)

z tej strony - 1024k.de - kliknąć tam, gdzie jest youtube, na następnej

stronie PPM i zapisz łacze; zapisać w zakładkach; uruchomić wideo

i wywołać zakładkę, wyświetli download flash

ps. jeśli opera chce ściągać jako html to w tym małym pliczku

jest właściwy adres wideo, trzeba go otworzyć i adres(najczęściej

zakończony flv) wkleić do downloadera


(Placio74) #18

Po prostu niektóre filmiki są ściągane bez rozszerzenia - tak jest np. z filmikiem do którego link podał nr47.

Np. na tym już jest OK.

(Nie jest to zalażne od przeglądarki.)

Zresztą nie bez powodu na VideoDownloader pisze:


(Edlib) #19

okey! bardzo rzadko ściągam, stąd może nie zdarzyło mi się

bez rozszerzenia


(Sandrok) #20

Sciągasz Vdovnloader w programie Vdownloader wpisujesz adres URL filmiku i po ściągnięciu filmiku zapisujesz go np. w moich obrazach a otwierasz go w programie Media Player Classic i już , u mnie to tak działa i nie ma żadnych problemów .