Zabawiłem się w znawcę komputerów, niepotrzebnie-pomocy!


(Pawpie) #1

Po tym jak korzystalem z Waszych porad uwierzyłem w swoje siły i postanowiłem oczyścić mój komputer z wszystkiego co zbędne. Użyłem do tego jv16 powertoolsa, AVG anti spyware i usunąłem kilka plików ręcznie, bądź przez panel sterowania -dodaj/usuń. Gdy odpalam komputer wyskakuje komunikacik : Product not installed. klikam Ok i znika ale to denerwujące. Gdy robię scan za pomocą hijack, tez wyskakuje jakiś error ale skanuje i wyswietla log. Na dodatek, gdy loguję się na jednym z portali internetowych i chcę np napisać wiadomosc, wyskakuje komunikat zebym zalogowal sie ponownie - i tak w kółko. Mozliwe, ze to wina portalu, tego nie jestem pewien. Wklejam log z HIjackthis:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 18:25:57, on 2007-01-03

Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\soundman.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe

C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Documents and Settings\Paranoid\Moje dokumenty\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,AutoConfigURL = 194.204.159.1

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: ST - {9394EDE7-C8B5-483E-8773-474BF36AF6E4} - C:\Program Files\MSN Apps\ST\01.03.0000.1005\en-xu\stmain.dll

O2 - BHO: MSNToolBandBHO - {BDBD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Apps\MSN Toolbar\01.02.5000.1021\en-gb\msntb.dll

O3 - Toolbar: MSN - {BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Apps\MSN Toolbar\01.02.5000.1021\en-gb\msntb.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE NvQTwk,NvCplDaemon initialize

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] soundman.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [!AVG Anti-Spyware] "C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\avgas.exe" /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{7A6725E9-E1E1-4083-8635-160F8CC9C253}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34

O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)

O23 - Service: AVG Anti-Spyware Guard - Anti-Malware Development a.s. - C:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: NVIDIA Driver Helper Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

Czekam na pomoc! Z góry dzięki!


(Bbieniol) #2

Log jest czysty.

Wklej screena tego okienka, które wyskakuje. Spróbuj również przeinstalować przeglądarkę :slight_smile:


(Pawpie) #3

Eee...żebym to ja jeszcze wiedział jak to się robi :expressionless: . Przeglądarke czyli IE? mam jeszcze opere ale rzadko z niej korzystam. Proszę o wskazówki.


(adam9870) #4

Czego nie wiesz - skonkretyzuj.

O robieniu screenów poczytaj tutaj:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=46412

Porób screeny tych błędów, które wyskakuję i pokaż je na Forum.

Skoro masz IE to spróbuj ją usunąć i zainstalować jeszcze raz.

Ewentualnie sprawdź czy błąd pojawiający się podczas korzystania z IE występuje także pod Operą.


(Pawpie) #5

Chodziło mi o zrzucanie screenów. Już zrobiłem "zdjęcie" tego screenu, który pojawia się przy każdym włączeniu komputera. Tamten error przy robieniu loga z hijack juz się nie pojawia.

Oto ten komunikat:

capture1jp2.jpg

Problem z przeglądarką rozwiązał się po przeinstalowaniu.

Złączono Posta : 03.01.2007 (Sro) 22:26

Już mi się udało! Dopiero teraz zobaczyłem na pasku "Błąd" i błyskawicę obok. To symbol jakiegoś antywira Deamon z którego w ogole nie korzystalem, nie usunąłem go do konca i dlatego wyskakiwał błąd. TEraz to zrobiłem i już jest ok . :slight_smile: Dzięki!