Zablokowanie Aresa w Windowsie Vista

Witam wszystkich !

NA początku muszę napomknąć, że to mój pierwszy post i nie wiem czy w dobrym dziale go piszę, jeżeli nie to sorry i proszę o wyrozumiałość .

Sprawa jest tego typu, że jeden z użytkowników sieci (sieć domowa) używa programu P2P (ARES) , tak że pozostali nie mogą w tym czasie korzystać z internetu (prędkość netu na pozostałych kompach spada praktycznie do 0). Prosiłbym Was o podanie jakiegoś rozwiązania, żeby zablokować ten program, żeby nie łączył się z internetem. Dodam, że mam dostęp do tego komputera, a nie chce tego aresa odinstalowywać bo ta osoba zainstaluje od nowa. Wiedza tej osoby na temat komputerów jest raczej słaba, a system operacyjny używany na tym kompie to Windows Vista (jakaś podstawowa wersja). Chodzi mi o to, żeby program Ares był zainstalowany ale miał odcięty dostęp do internetu. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję

P.s. Dodam jeszcze, że próbowałem za pomocą firewalla Windowsa Visty ale chyba to nie działa (na Viście się zabardzo nie znam), wiec jeżeli ktoś wie jak to zrobić to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam Marcin478c

Wejdz do swojego routera i zablokuj port 32285 to jeden z portów Aresa.

Wielkie dzięki za odpowiedź, będę walczyć :wink: