Zacinka gier po paru minutach gry


(badi1992) #1

czesc

a wiec:

powiem BARDZO DOKLADNIE CO I JAK

uwzgedniam ze mam zawsze najnowsze sterowniki i wersje programow (jestem uzalezniony od tego xd)

na poczatku grudnia postanowilem zainstalowac sobie jeszcze raz risena, spokojnie sobie gralem po ok. 1.5h dziennie

w srodku stycznia zakupilem karte dzwiekowa soundblaster audigy se (wywalilem wszystkie stery po zintegrowanej i zainstalowalem najnowsze do sb)

wszystko bylo pieknie gralem sobie w call of duty 6, need for speeda shifta, world of warcrafta, counter strike'a source'a nastepnie na poczatku lutego zainstalowalem dragon age i widze ze po 15 min gra sie zacina i nic nie moge zrobic jedynie reset pomaga, po paru dniach bezskutecznych porad i prob rozwiazan postanowilem sobie zagrac w risena i?... po okolo 20 min taka sama zacinka jak w przypadku dragon age

korzystalem z pomocy technicznych ea i radzili mi co mam robic ale nic nie rozwiazalo mojego problemu, wkoncu powiedzieli iz moze to byc wina RAM lub systemu, sciagnalem wiec program memtest+86 v4.00, zrobilem 2 testy(obba passed, 0 errorow)

pozniej przeinstalowalem system, wkoncu wlaczam risena i po jakis 30 min zacinka... wlaczalem ja nawet na minimalnych detalach, nie wiem o co chodzi przeciez 2 miesiace temu normalnie gralem w ta gre! !!

prosze pomozcie, nawet glupie i banalne rozwiazania o ktorych bycmoze zapomnialem okaza sie skuteczne Smile

PS. przed zrobieniem reinstalu systemu przywrocilem opcje domyslne biosu i wywalilem karte dzwiekowa ;p

edit1

zapomnialem dodac ze gdy ktoras z gier sie zacina slysze z glosnikow "pstrykanie"

aha i konfig kompa:

asus p5n-e sli

core2duo e6320

2x1gb corsair 667mhz

geforce 8600gts 256 msi ( z pasywnym -.- )

xilence 550W

dodatkowo ostatnio zainstalowalem mafie 2 demo. gralem 2 dni. elegancko. i nagle znow zaczelo zcinac po 10-15 min :S

dodam ze wszystkie problemy wystepuja na windowsie 7 64 bit, wszystko dziala dobrze na viscie 64 bit

i jedyne czego nie robilem PRZY SPRZECIE to update biosu karty graficznej


(Łukash) #2

Jeżeli na Vista wszystko działa ,to problem zdaję się leżeć w 7,a może być parę przyczyn ,sterowniki ,zgodność .Może faktycznie Update BIOSU ,jeżeli jest dostępny, pomógł by.


(badi1992) #3

live update to szczerze mowiac u msi jedno wielkie nie porozumienie :S nic nie wyszukuje. a na forum msi czytalem ze jest to zrobione specjalnie.