Zainfekowany system-spyware

Pojawiła mi się nowa ikonka w systrayu i jak klikam prawym albo lewym na nią to się otwiera strona z programami antywirusowymi płatnymi do pobrania. W folderze Program Files znalazłem nowy folder: Video ActiveX Access którego wcześniej nie było i nie mogę go usunąć, nawet killboxem. W komunikacie balontip przy starcie systemu pokazuje się że właśnie jest używana wtyczka ActiveX która jest zainfekowana. Acha zainstalował mi się jeszcze taki program który zainstalował:Secyrity Troubleshooting i Online Security Guide:/ Ich też nie mogę usunąć, w panelu sterowania biorę usuń i jest restart kompa i nadal to jest:/ Daję loga z HJT:

OK. Folder z tą groźną ActiveX usunąłem programem Unlocker. Lepszy i skuteczniejszy niż killbox. Ale jeszcze został mi komunikat w systrayu: System alert że znalazło jakieś spyware i nie idzie tego nijak usunąć. Prawym i lewym jak na to się klika to się otwiera Iexplorer i wyświetla stronę

http://www.virusprotectpro.com/?aff=1012

Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 12:55

PROBLEM ROZWIĄZANY!! Sam naprawiłem ^^

Tak jak pisałem folder Video ActiveX Access usunąłem programem Unlocker, natomiast wiadomość System alert w systrayu naprawiłem używając SmitfraudFix w opcji 2. Do tego jeszcze zeskanowałem skanerem ewido i wszystko gra:)

Daj log z Combofix