Zainstalowałem Windowsa XP , ale mam z nim problem


(Marek L5) #1

Miałem problem z dyskiem twardym , podobno padł. Kupiłem nowy 80GB, 7200 , zainstalowano mi nowego Windowsa XP SP2 .

Niestety ale nie działa on stabilnie.

Gdy za pierwszym razem chce łączyć siez netem pokazuje że nastąpił problem z aplikacją GENERIC HOST PROCESS FOR WIN 32 SERVICESS.

Poza tym bardzo dziwnie zachowują sie strony , przedglądarki gdy uruchamiama ją pierwszy raz , to pasek postępu otwierania strony jest niebieski jak u Win 98 , następna strona i wtedy jest jak u milennium , taki wąski z zielonymi kratkami , następnym razem już jest tak jak powinno być .

Poza tym kilka razy zdarzyło mi sie tak że , gdy włączyłem komp. to po załadowaniu , obraz był taki jakby bez wszystkich kolorów i taki bardzo ostry do przesady , sam niewiem jak to nazwać , podeślę loga może one pomogą ???

Złączono Posta : 02.07.2006 (Nie) 7:25

Oto moje loga :

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 07:27:09, on 2006-07-02

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\D-Link AirPlus\AirPlus.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Lavalys\EVEREST Home Edition\everest.bin

C:\Documents and Settings\x\Pulpit\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Odkurzacz-MCD] C:\Program Files\Odkurzacz 10.1 Pro\odk_mcd.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - Global Startup: D-Link AirPlus.lnk = ?

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

(system) #2

Log jest czysty (troche krótkawy) :slight_smile:

GENERIC HOST PROCESS FOR WIN 32 SERVICESS.

maiałem kiedys podobny problem z windowsem gdy pierwszy raz na nowy komop i nowy dysk zarazem zainstalowałem XP

problem minął i komnikat już sie nie wyswietlał po zainstalowaniu pewnej poprawki dotyczacej GHPFW32S :?


(Piecu92) #3

Może ta poprawka będzie w autopatcher XP Czerwiec 2006 ?

http://underpl.org/?d=files&a=get&item_id=1000

Przeczytaj sobie cały poprzedni post !

Killjoy jaki ma być log po wgraniu świerzego windowsa ??