Zakup aparatu cyfrowego - jaki wybrać?

no nie zgadzam się mam własnie samsunga digimax s600 fotki o jakosci bardzo dobrej aparat słuzy mi juz 6 m-c narazie bez problemu jedyna wada to to ze jest prądożerny

gardons to może wymień jakieś zalety tego samsunga (inne niż cena), samsung nie był, nie jest, i prędko nie będzie firmą która na rynku fotograficznym ma cokolwiek do powiedzenia, matryce słabe, obiektywy jakościowo kiepskie, elektronika też pada przy porównaniu z konkurencją

A jak poza tym wygląda sprawa ze sprzętem innych.

W tej klasie są też aparaty właśnie tych firm o podobnych możliwościach.

Już się dowiedziałem, że nie warto brać Samsunga, Nikona i Panasona więc do pełni szczęścia brakuje tylko waszego zdania na temat Fuji, Olympusa i Sony’ego.

Znalazłem tutaj takie, których specyfikacje (i cena) wyglądają podobnie do A530/540.

http://www.mediamarkt.szczecin.pl/foto/ … y_3mln.php

http://www.fotoexpert.pl/aparat-produkt … tml#subset

Spośród wymienionych ja wybrałbym Panasonica.

A dlaczego akurat Panasonic? 8)

Bo mam Panasonica (tylko trochę wyższy model) i jestem z niego bardzo zadowolony :slight_smile: Wybacz, ale w tej chwili na więcej argumentów nie mam czasu.

skąd takie informacje?

chociażby ze względu na dobre szkła Leici

Fuji - niby ok, choć mnie np. nie pasowała obsługa tych aparatów

Olek - z cyfrowych robi niezłe lustra, co do kompaktów to się nie wypowiem, bo niezbyt mam doświadczeń z tym, ale szkła ma Zuiko, czyli jedne z lepszych

Sony wykupiło jakiś czas temu Minoltę, od tego czasu widać znaczną poprawę w ich aparatach, choć mnię nadal nie przekonują ich tanie kompakty, ot tak niewiedzieć czemu jestem uprzedzony ;/

Nie no ja bym na Twoim miejscu brał Canona…Jest to marka która od dawna się zajmuje fotografią cyfrową a panasonic moim zdaniem( !!

Osobiście jak narazie jestem szczęśliwym posiadaczem Canon PowerShot A530.

Bardzo cieszą mnie chociażby 3 tryby - Auto, Program AE i Manual.

Osobiście ja sam korzystam z 2-go, 3-jkę traktuję jeszcze jako “trudną”.

Z tych wszystkich - bierz Canon A530 - wydatek na lata ;]

Hehehe… To się uśmiałem :smiley: Jak dla mnie wydatkiem na lata było kupienie przeszło rok temu za 2,2 tys. zł Panasonic Lumix DMC FZ-30

:stuck_out_tongue_winking_eye:

A może OLYMPUS SP-510 UZ. Ostatnio jego cena spada na … dół. Słyszałem że na E-bayu amerykańskim można go czasem kupic okazyjnie tanio :idea: Zoom optyczny 10x, matryca 7,1, format zapisu JPEG, RAW i innne jego bajery kuszą :wink: Ja sam osobiście mam DSC H5 i musze przyznac że ten aparat wiele potrafi!

To mój soniak :slight_smile:

sony_cybershot_dsc_h5_1.jpg

35 – 420 mm - fajny obiektyw :x