Zakup Lapka a gdzie system

Zakupiłem lapka ale nie dostałem płyty z systemem (Win Xp Media Center) o co chodzi po jakiego grzyba mi naklejka/certyfikat pod laptopem skoro nie ma płyty wytłumaczy mi to ktoś bo nie mogę sie połapać w końcu to powinni mi dać płytę z tym systemem czy nie,jedni mówią ze nie niema płyty bo wszystko w razie czego to jest na ukrytej partycji i lapek sam sie naprawi. nie wiem gdzie mam fakturę vat ale jestem pewny w 100 % że było tam napisane System Operacyjny Windows Media Center Home Edition 2005 i obok w tabelce cena.Co ja mam zrobić kolesie ze sklepu chcą mnie zrobić w kulki na nie mały hajs

ramirez1 , jeśli nie masz płyty, a masz nalepkę z kluczem i zapłaciłeś za system, to zapewne dane recovery są na ukrytej partycji.

nie ma ich bo rozgrzebałem ta ukryta partycje jak patykiem … to co czyli można iść i zrobić młynek w sklepie

ekhm … kolesie ze sklepu mają tu mało do powiedzenia :stuck_out_tongue:

po płytkę zgłoś się do producenta sprzętu i doślą ci ją pocztą ;]

niestety taką mają politykę :?

ja ostatnio też kupiłem lapka i tak samo jak ty system miałem na ukrytej partycji zadzwoniłem do HP i dosłali mi ją z tym że trwało to 2 tygodnie :stuck_out_tongue:

ciekawe ze wyślą mi windę ale ja nadal nie rozumiem ??? to co do sklepu przysyła producent laptopy tylko z naklejkami bez wind ocb?a sklepy wystawiają faktury z windami których nie ma

TAK!

dostajesz sysa na ukrytej partycji …

czytaj instrukcję do lapka !!

przy pierwszym uruchomieniu i po instalacji sysa lapek poprosi cię o utworzenie kopi partycji recovery na CD / DVD …

jeśli tego niezrobiśż to możesz też sysa z ukrytej partycji przywrócić … są odpowiednie opcje w biosie …

eh al jak już wyżej napisałem CZYTAJ INSTRUKCJĘ !!

są ;] na ukrytej partycji ;]

pamiętaj nie kupujesz płytki z programem tylko licencję na jego używanie :stuck_out_tongue:

dla pocieszenia dodam że nie ty pierwszy jesteś zły z tego powodu …

dodam też że taką politykę stosuje 90 % producentów sprzętu dołańczających do niego sysa …

albo masz na ukrytej partycji albo dostajesz płytkę recovery z systemem ze zintegrowanymi sterami i często równierz programami w wersji trial … :?

u mnie poinstalacji sysa było pełno różnych trialowych śmieci :?

naszczęście gdy dostałem płytkę to były dwie jedna z sysem wraz ze sterami a druga z oprogramowaniem HP i pewnie też trialami (nie sprawdzałem jeszcze)

ok zaraz zrobię call do firmy Acer

albo do microsoftu zadzwon. podajesz serial z naklejki i powinni przesłać Ci płytę. :slight_smile:

y … :hahaha: