Wystarczy spokojnie
Przejrzałem ten temat i nikt Ci nie polecał Modecoma Feela tylko wszyscy polecali Modecoma MC.
Do stabilnej pracy dobry zasilacz to podstawa.
Tak ten zasilacz wystarczy, choć dopłacił bym do wersji 400W aby był zapas mocy na przyszłe modernizacje
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc pozostaje mi tylko teraz kilka dni na kase poczekać i kupuje ten zestaw:
to będzie chyba już ostatnie moje pytanie: czym różni się pamięć RAM jeśli jedna ma CL5 a druga CL6, która lepsza?
EDIT: ok znalazłem już że to opóźnienie w czymśtam i że lepsze jest CL5
cl5 bierz
ramy radze wymienić na geila z doswiadczenia wiem ze sa niezawodne i super wydajne np takie:
GEIL DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 ULTRA 140zl (http://www.ceneo.pl) ale na agito powinno byc taniej
grafika 9600 to dobry wybór ale radziłbym wziasc jakiegos asuska
A mozecie mi poradzic jaka płyte i zasiacz wziasc pod intel core 2 extreme quad qx6700(czy moze lepszego procka)?, asusa 8800 Gtx, jakies 4 albo 8 gb 800mGz ram firmy geil (czy opłaca sie juz wziasc 2gb ddr3)?, dysk 500gb segate baracuda a i budzet do 3500zł
Jak polecasz Geile to masz małe doświadczenie<.Zdecydowanie Patriot 800Mhz CL4.
Na ulubiony.pl za zdaje się 315 jest Palit 9600GSO 768Mb Sonic.
Jak masz 3500 zł na kompa to daruj sobie obecne najwydajniejsze procki bo za pół roku będzie nowa podstawka i nowe lepsze procesory Intela. Bierz E7200+Gigabyte GA-P31-DS3L+Radeon 4870. Po premierze nowych płyt/podstawek i procesorów kupisz coś sporo lepszego.
DDR3 można sobie spokojnie darować na 2 lata.
A ja ze swojego doświadczenia wiem że obecne Geile dość często się psują.
Wszystkie pamięci DDR2 800MHz CL4 są tak samo wydajne, a o/c Geili Ultra i Black Dragon jest kiepskie.
Załóż swój temat :roll: