Zaniki internetu na laptopach, routher


(Dinao Managment) #1

Witam,

Mój komputer jest podpięty kablem do routhera a 2 inne laptopy jako sieć bezprzewodowa. Po zmianie routhera na Linksys E900 gdy tylko ja uruchomiłem komputer 2 inne laptopy miały tragiczne lagi i zaniki internetu.

Internet: 100mb

Sprawdzałem na uruchom>cmd>ping i różne strony sprawdzałem ani komputer ani laptopy nie gubią pakietów. Wgrałem również nowe sterowniki do kart sieciowych nic.

Proszę o pomoc.


(Jimasek) #2

Mówisz o szybkości łącza czy linku sieciowym 100Mb/s?


(Agatonster) #3

forgiven6 ,

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(Dinao Managment) #4

szybkość łącza 100mb.


(Jimasek) #5

Może jakieś wartości sygnału i zakłóceń? Zainstaluj inSSIDer-a i sprawdź.


(Dinao Managment) #6

http://pokazywarka.pl/e1t146/

tutaj wynik z laptopa robiony inssiderem.

-- Dodane 11.07.2013 (Cz) 18:58 --

obadałem sytuację i jest tak.

Laptopy nie mają żadnych problemów gdy 2 są używane.

Gdy ja włącze komputer ktory jest podlaczony kablem do internetu od razu zaczyna się straszne ściny (dlugo laduja sie strony wrecz tragicznie) a w grach pingi po 1000 skaczą :smiley:

Gdy wyłącze komputer znów wszystko spoko.

Natomiast u mnie na kompie czy 2 laptopy są włączony i moj komp to nic nie robi gra mi sie normalnie wszystko pędzi.

Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze sprawdzic oprocz rzeczy ktore robilem:

  • na laptopie dalem ss z inssidera.

  • restart routhera +zmiany portów w routherze

  • wgrywanie do laptopów nowych sterowników

  • bawienie się we wszelakich ustawieniach.