Zapach ryb

Witam.

Na wstępie zaznaczam, że nie mam bladego pojęcia o gotowaniu, rybach itd.

Dostałem przepis na pieczonego dorsza. Podobno pycha. Kupiłem dziś 1 kg suriwej ryby za 7 zł. Drażni mnie troszkę jego zapach. Po prostu wyraźnie od niego zalatuje. Czy to normalne? Jednego troszkę już czyściłem i wciąż mi ręce śmierdzą.

No za te 7 zł to nie mogłeś kupić świeżego nie śmierdzącego chyba że bezpośrednio od rybaków , nie dziw się że zalatuje.

Start > Uruchom > chkdsk /f > OK.

Powinno pomóc.

Yyyy… Co to jest?

Przyzwyczaisz się do zapachu. :stuck_out_tongue:

Opanujcie się trochę z zakładaniem takich bzdurnych tematów,nawet w dziale na luzie.

Ps.Polecam sól do rąk.

Włóż rybę do zimnej wody, wyciśnij połówkę cytryny, i zostaw na 20-30min, a pozbędziesz się przykrego zapachu. Albo tak jak mówi hevet: :arrow: “Przyzwyczaj się!”

Pytam poważnie. Dzięki za radę ze solą. Czy ta ryba nadaje się jeszcze do jedzenia?

[edit]

Na wszelki wypadek wyrzuciłem ją.

Przyda się na przyszłość :smiley: