Zapchane łącze Tepsy

W sobotę zauważyłem ślamazarne otwieranie stron. Włączyłem speedtest.pl i co się okazuje, mój download 120 kb/s zamiast 512kb/s. Spokojnie przeczekałem do niedzieli, rano było OK, później huśtawka. Zgłosiłem na 102-102. W poniedziałek, wtorek tak samo. “Blondyni” ze 102-102 za przeproszeniem piepszą głupoty o zainfekowaniu systemu, programach P2P na koniec, ze może technik z centrali kiedyś tam sprawdzi punkt końcowy. Okazuje się, że 4 osoby z mojej miejscowości mają ten sam problem. Więc doskonale tepsa musi wiedzieć w czym rzecz a całe te gadania to czysta ściema.

Mam pytanie do korzystających z neo, jak jest u was w chwili obecnej z prędkością?

Z neo korzystam od blisko 5 lat i po raz pierwszy spotkałem się z takim zjawiskiem.

http://img376.imageshack.us/img376/2358/pr…ytywaniepo4.jpg

Nie daj się “spławić” TPSA. Zgłoś reklamację nie problem techniczny.

Upieraj się przy reklamacji - muszą odpowiedzieć pisemnie i udzielić bonifikaty za okres złego działania zapchanych łączy.

Tylko to można zrobić w ramach umowy.

Już to dawno zrobiłem :stuck_out_tongue: Ostatnio nie zaczynam dnia od ostrych tekstów na 9393. Wyobraźcie sobie jak walczyłem o wyłączenie usługi LIVEBOX’a, którą wypowiedziałem 2 miesiące temu. Oczywiście wszystkie papiery + protokół zdawczo - odbiorczy w moim posiadaniu. Bez mojej wiedzy mimo,że byłem już po zdaniu LB TP uruchomiła mi VOIP’a :x

Już myślałem, że rozpoczeły się dla mnie nudne poranki a tu teraz problem z łączem :stuck_out_tongue: