A wiec tak jak juz pisałem jakis czas temu cos harczało mi w zasilaczu, a wiec postanowiłem go wymienic. Kupiłem nowy zasilacz z allegro
http://allegro.pl/item274555748_hit_zas … erta_.html
Dzis go otrzymałem, do podłączenia miałem płyte główną, CD-Rom,dysk i Stacje dyskietek wszystko podłączyłem. I ku memy zdziwieniu przy włączaniu komputera TEN W OGÓLE NIE REAGUJE!! :o Jedyna reakcje jaka zaobserwowałem to to ze diody od modemu Neostrady mrugna, a wiatrak od procka zakreci sie.
Prosze o pomoc
JAg
(Jag1661)
30 Listopad 2007 19:11
za taką cenę to się nie dziwię…
Nie wiem jaki masz komputer (resztę podzespołów) ale lepiej wydać trochę więcej kasy na zasilacz - przeczytaj : http://www.oc-forum.org/Zasilacze-najle … 13020.html
P.s.
trzeba było wejść na “Hardware, Sterowniki” i tam poszukać w istniejących poradach ( a duuuuuuuuuuuuuuużo ich…)
Ładna pomoc, krytykowac to kazdy potrafi
może zasilacz nie wyrabia ? :lol:
może jest coś źle podłączone ?
jaki masz sprzęt ?
JAg
(Jag1661)
30 Listopad 2007 19:42
nie krytykuję, tylko dziwię się, że nie czując się w tym temacie “mocnym” szukasz pomocy PO FAKCIE .
a wygląda na to, że zasilacz jest chyba “walnięty”… (ewentualnie coś s…przyłeś…).
dobrze by było jakby Ci płyta główna nie padła albo i jeszcze coś więcej…
P.s.
to “charczenie” w starym zasilaczu wygląda mi na zużyty wentylator…
Mysle ze podłączony jest dobrze, tylko dlaczego komp nie chce sie uruchomic ??
Komp jest stary, a wiec nie ma jakis kosmicznych poborów mocy
JAg
(Jag1661)
30 Listopad 2007 20:24
dlatego napisałem, że w/g mnie wygląda na walnięty zasilacz.
Aby się upewnić - podłącz spowrotem stary zasilacz i zobacz, czy komp “wstanie”.
No podłączyłem i działa tak jak działał czyli włączam…charczy…czekam minute…wyłączam…włączam i działa normalnie…
Kola1214
(Kola1214)
30 Listopad 2007 21:20
To sie patrzy co sie kupuje :roll:
Przy okazji stworzyłbym “czarna dziura” listę zasilaczy, bo “czarna” lista prezentuje jakiś poziom
JAg
(Jag1661)
30 Listopad 2007 22:56
PaAin - umiesz posługiwać się lutownicą ? - rozbierz stary zasilacz, odlutuj go od płytki drukowanej (chyba, że jest na wtyczkach ), kup nowy o identycznej średnicy i przynajmniej takich samych obrotach i wlutuj zamiast starego (ewentualnie pobaw się starym i go naoliw )